Traian Băsescu, atac la Laura Codruța Kovesi

141
Traian Băsescu, atac la Laura Codruța Kovesi - traianbasescu1-1465822965.jpg
Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, ieri, că afirmația procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în privința dezincriminării abuzului în serviciu este șocantă, arătând că nimeni nu a cerut acest lucru, ci doar redefinirea lui.

"Este, pentru mine, șocantă declarația doamnei Kovesi. Eu n-am văzut încă un înalt demnitar al statului român să mintă cu atâta nonșalanță. Deci, doamna Kovesi vorbește de dezincriminarea abuzului în serviciu, or nimeni nu a cerut asta. Este o mare minciună pe care doamna o spune public", a spus Traian Băsescu, la un post de televiziune.

El a arătat că în Codul Penal este o definiție incorectă a abuzului în serviciu.

"Dacă am avea o justiție responsabilă ar constata două lucruri: că avem o definiție în Codul Penal care e proastă, iar definiția corectă tot într-o lege românească o avem, care este Convenția națiunilor unite împotriva corupției pe care România a ratificat-o și care, la art.19, dă definiția abuzului în serviciu", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că nimeni nu a cerut dezincriminarea abuzului în serviciu, ci doar definirea mai clară a acestuia.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, recent, că de multe ori corupția a dus la producerea unor tragedii, iar în situația în care abuzul în serviciu ar fi dezincriminat, se pune întrebarea dacă cei care au comis astfel de fapte vor mai putea fi pedepsiți sau nu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6399 secunde