Traian Băsescu a pierdut definitiv cetățenia moldovenească. Curtea Supremă a respins recursul fostului președinte

257
Traian Băsescu a pierdut definitiv cetățenia moldovenească. Curtea Supremă a respins recursul fostului președinte - 7026861514199445traianbasescuipo-1541670344.jpg
Curtea Suprema de Justitie a respins ieri, 7 noiembrie, recursul lui Traian Basescu prin care contesta hotararea Curtii de Apel Chisinau privind mentinerea in vigoare a decretului de retragere a cetateniei R. Moldova emis de catre seful statului, Igor Dodon, scrie ZdG.md.

"Se respinge recursul declarat de Traian Băsescu, reprezentat de avocatul AndreiBivol. Se menține decizia din 10 mai 2018 a Curții de Apel Chișinău, în cauza civilă,la cererea de chemare în judecată depusă de Traian Băsescu împotriva PreședinteluiRepublicii Moldova Igor Dodon cu privire la anularea Decretului nr. 16-VIII din 3ianuarie 2017", se spune în decizia completului de judecată de la CSJ.

Decizia CSJ este irevocabilă. Judecătorii care au făcut parte din completul de judecată sunt Iulia Sîrcu, Galina Stratulat, Dumitru Visternicean, Dumitru Mardari și Nicolae Craiu.

La 3 ianuarie 2017, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti. Mai mulți politicieni de la Chișinău au criticat gestul președintelui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7144 secunde