Tone de carne și pește, arse pentru că erau vechi sau stricate

179
1
Tone de carne și pește, arse pentru că erau vechi sau stricate - fotofondturisti1441041189-1449497378.jpg
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 23 noiembrie – 4 decembrie 2015, s-au materializat prin verificări la 131 obiective. Este vorba despre șapte restaurante, o pizzerie, o cantină, trei fast food-uri, o unitate tip bistro, două baruri, două snack baruri, 26 laboratoare cofetărie/patiserie, nouă super/hipermarketuri, 11 depozite alimentare, 15 magazine alimentare, o unitate de tăiere, o unitate procesare carne, o măcelărie, șapte centre prelucrare lapte, două centre colectare pește, opt unități fabricare pâine și specialități de panificație, opt depozite semințe consum, două depozite de destinație, două unități reambalare, trei unități morărit, o unitate fabricare vin, două unități fabricare produse zaharoase, o unitate fabricare borș, două unități fabricare apă de masă, o unitate fabricare pufuleți, trei exploatații comerciale, două centre colectare animale vii, două gospodării ale populației.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neîntreținerea în condiții de igienă corespunzătoare a spațiului de depozitare și vestiarelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 600 lei. Au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru condiții necorespunzătoare de igienă a spațiilor de lucru la două centre prelucrare lapte.


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne – 6908 kg, lapte și produse lactate – 1988 kg, pește și produse din pește – 2238 kg, ouă – 124 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 107.729 lei. 


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

garcea
8 decembrie 2015
Patronii de restaurante la puscarie

PATRONII DE RESTAURANTE LA PUSCĂRIE

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins cu peștele  în portbagaj
Miercuri, 05 August 2015
Stire din Eveniment : Sute de kilograme de pește confiscate
Pagina a fost generata in 0.3295 secunde