Toleranță zero față de violența în familie. Persoanele abuzate, cazate în locații secrete din Constanta

2408
1

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, vineri, de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ în cadrul ședinței ordinare a lunii august, toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi primind vot favorabil. 


Ca o noutate, aleșii au fost de acord cu înființarea unui Centru de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al acestuia.


Conform proiectului, scopul noului modul este de a asigura protecție, găzduire, îngrijire și consiliere victimelor violenței în familie. În cadrul serviciului se va asigura gratuit, pe o perioadă determinată, asistență familială, medicală, hrană, cazare, consiliere psihologică și juridică dar și sprijin în vederea adaptării la o viață activă a celor agresați în familii. 


Mai precis, Consiliul Județean Constanța a pus la dispoziție două spații, care au fost amenajate pentru a primi victimele violenței în familie. Locațiile unde se vor afla cele două spații sunt secrete pentru ca victimele să nu fie căutate de agresori. În plus, acestea vor avea pază umană. 


Potrivit președintelui CJC, Horia Țuțuianu, în cele două spații se pot găzdui opt persoane deodată. Cu toate acestea, el a dat asigurări că, în caz de nevoie, capacitatea mai poate fi mărită. Totodată, pe viitor va fi înființat și un centru asemănător în județ.
Drept urmare, începând de vineri, 25 august, persoanele abuzate din județul Constanța vor beneficia de o linie telefonică gratuită - 0341/921 la care pot sesiza cazurile de violență. Astfel, potrivit proiectului, Consiliul Județean Constanța, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a amenajat un Centru, unde persoanele abuzate vor primi găzduire, consiliere psihologică și juridică gratuite pentru a depăși situația de criză.


"Declar toleranță zero față de violența în familie! Fac apel la autoritățile locale din județul Constanța să se implice în prevenirea și combaterea fenomenului. Statisticile sunt îngrijorătoare, dar acest lucru nu ne împiedică să luptăm pentru drepturile persoanelor supuse abuzurilor. 


Sunt convins că și comunitatea se va alătura demersului nostru de a proteja victimele violenței", a spus președintele CJC, Horia Țuțuianu.


În altă ordine de idei, printre altele, în cadrul ședinței, consilierii județeni au supus aprobării rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Muzeul de Artă Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și au votat aprobarea organizării evenimentului "Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean – Ediția 2017". 


Și în domeniul transportului județean au existat două proiecte de hotărâri. Mai exact, aprobarea atribuirii licenței de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale operatorului de transport SC Gis Trans Rapid SRL și aprobarea atribuirii licentelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale operatorului de transport SC CDI Transport Intern si International SRL.


Primul proiect face referire la traseul Constanța- Crucea-Horia-Hârșova-Ciobanu, iar al doilea proiect la traseele Constanța-Cernavodă și Medgidia-Cernavodă. Ambele proiecte au primit vot favorabil. 


Comentează știrea

Gigi
27 august 2017
Da !

Hai , bre ! Prima bataie , se premiaza ! Urmatoarele , umfla statisticile !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9051 secunde