€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Tinerii din PNL solicită Guvernului să abroge noile măsuri fiscale

Ştire online publicată Miercuri, 15 Noiembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Tineretul Național Liberal s-a reunit, recent, în prima ședință din mandatul noului Birou Executiv ales în data de 22 octombrie 2017.


În cadrul reuniunii, TNL a adoptat o primă rezoluție politică, „România Altfel, prin noi înșine”. 


Obiectivul central al rezoluției este de a-i determina pe tineri să se alăture celor din PNL în efortul de a facilita dezvoltarea României. 


Totodată, tinerii din PNL au decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii TNL, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, în condițiile în care, după cum consideră liberalii, „deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct”. 


„Prin memorandumul pe care îl vom depune la Guvern avertizăm că una din consecințele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajați, majoritatea dintre aceștia tineri. De anul viitor, toți cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micșorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuțiilor la nivelul costului total actual. O altă aberație marca PSD-ALDE este dispoziția ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Concret, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile să-și mute sediile în alte țări și va duce inevitabil și la închiderea multora dintre afacerile tinerilor români”, se spune în comunicatul de presă transmis redacției de reprezentanții PNL.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 8.7198 secunde