Timmermans: "Ochii Europei sunt asupra României și asupra legilor Justiției!"

120
Timmermans:
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sușține o conferintă de presă, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Înainte, oficialul UE a avut și o discuție cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. 


"O să fie o conferință de presă, alte declarații nu mai am de făcut", a spus șefa DNA, la plecarea de la sediul reprezentanței CE din România. Pe de altă parte, Cristina Tarcea, șefa ICCJ, a menționat că s-a discutat și despre cererea de revocare a lui Kovesi, din fruntea DNA. 


Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene: 


"Jusiția din România este independentă. Atacurile publice la adresa Justiției creează o imagine negativă. Dacă creăm impresia că vorbim despre ceea ce vrem noi, pierdem, fie că suntem la Putere sau în Opoziție. Cu toții pierdem. Sunt convins că oamenii din România și din alte țări vor ca politicienii să discute despre locuri de muncă, asigurări sociale, educație, sănătate, nu doar despre reforma justiției, mai ales dacă impresia creată este că reforma justiției este făcută pentru binele propriu, nu al societății. Sunt destul de bine informat, mai ales în privința țării dumneavoastră. Ați realizat atât de multe de când ați intrat în UE. Ochii Europei sunt asupra României și asupra acestui conflict, ceea ce nu s-a mai întâmplat de ceva vreme. Oamenii se întreabă de ce există un conflict între Parlament și sistemul judiciar, de ce oamenii ies în stradă...", citează digi24.ro

Vicepreședintele Comisiei Europene le-a mai spus aleșilor și că "impresia că executivul sau Parlamentul" încearcă subordonarea sistemului judiciar politicului "nu se creează doar prin legi" și a cerut ca între Comisie și guvern să existe "un contact mai direct", atunci "când sunt făcute reforme", avertizând că "dacă nu continuăm să lucrăm, nu voi ezita să spun: îmi pare rău...".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2601 secunde