€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Tichetele din Programul "Respect", motiv de dispută între PSD și PNL Constanța

Ştire online publicată Joi, 02 Noiembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Reprezentanții Organizației Municipale a PSD Constanța apreciază că votul consilierilor liberali împotriva acordării tichetelor valorice pentru anul 2018 „denotă un cinism rar întâlnit în orice comunitate civilizată”.

„Constatăm cu tristețe că, pentru liberali, categoriile din municipiul Constanța aflate în situații de dificultate sau vulnerabilitate economică și socială sunt invizibile. Înțelegem că pentru liderii PNL și aleșii lor locali suma de 40 de lei, valoarea unui tichet, reprezintă banii cotidieni de cafea, însă pentru aproximativ 30.000 de constănțeni constituie un real sprijin în achiziționarea celor trebuincioase pentru traiul de zi cu zi în decursul unei luni calendaristice. Dacă liberalii ar fi deținut astăzi majoritatea în Consiliul Local, toate persoanele care se încadrează în cadrul Programului «Respect» și familiile acestora ar fi rămas fără ajutor din partea administrației locale pe tot parcursul anului 2018. Acest lucru spune totul despre respectul liberalilor față de constănțeni și arată că votul din anul 2016, care i-a plasat în opoziție, a fost unul corect”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții PSD Constanța.

Remarca social-democraților vine după ce, în ședința Consiliului Local Municipal Constanța, care a avut loc, marți, 31 octombrie, grupul consilierilor PNL a votat împotriva proiectului de hotărâre ce viza menținerea acordării tichetelor valorice din cadrul Programului „Respect”, program ce vine în sprijinul persoanelor nevoiașe. Mai exact, proiectul de hotărâre prevedea menținerea valorii de 40 lei a tichetelor ce sunt distribuite de opt ori pe an. Chiar dacă liberalii au votat împotrivă, proiectul de hotărâre a fost aprobat prin votul aleșilor PSD și PMP, astfel că persoanele nevoiașe vor primi, și în 2018, tichetele aferente.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7471 secunde