Theodor Paleologu, de la PMP și viziunea pentru România

1381
Theodor Paleologu, de la PMP și viziunea pentru România - theodorpaleologupmp11000x600-1573141433.jpg
Candidatul PMP la alegerile prezidențiale Theodor Paleologu a transmis, prin intermediul programului său, viziunea pentru România.

"Îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie sigură, care să-și apere cetățenii, oriunde ar fi ei pe Pământ; într-o Românie respectată atât în exterior — de către comunitatea internațională, cât și în interior — de către clasa politică. Îmi propun să trăiesc peste 5 ani într-o Românie a concordiei și a compromisului constructiv; o Românie care să fi pornit în sfârșit transformarea reală a educației — o Românie cu care să ne mândrim și din care să nu mai vrem să plecăm.

În fine, îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie meritocratică, care să premieze și să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive. O Românie funcțională, performantă, în pas cu vremurile și chiar un exemplu pentru alte țări din UE", transmite Theodor Paleologu. Printre altele, în acest context, el a vorbit și despre SIGURANȚĂ ȘI RESPECT.



"Președintele României este primul diplomat al țării, iar eu sunt diplomat și am o vastă experiență internațională. Principalul meu rol va fi acela de a recâștiga respectul aliaților noștri strategici și de a mă îngriji de siguranța cetățenilor, atît între granițe cît și în afara lor. Este vremea ca România să aibă un cuvînt important de spus atît în Uniunea Europeană, cît și în regiune. Este nevoie să avem poziții ferme și susținute în ceea ce privește problemele urgente ale Europei Unite, precum migrația extracomunitară, amenințarea teroristă, sau criza climatică. Avem obligația să ne protejăm cetățenii, să asigurăm granițele țării și să nu uităm de românii de peste Prut.

Viziunea mea:

• Siguranță asigurată de alianța cu Uniunea Europeană și NATO și respect cîștigat în interiorul acestor structuri;

• Respect pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării și siguranță pentru familiile rămase acasă;

• Respectarea și protejarea mediului înconjurător înțeleasă ca prioritate de siguranță națională;



10 inițiative tactice pentru a îmi îndeplini viziunea


1. Revizuirea Constituției în vederea acordării unor puteri sporite președintelui, astfel încît să dispună de mijloace pe măsura mandatului primit prin sufragiu universal (dizolvarea Parlamentului, înlocuirea primului ministru, convocarea de alegeri anticipate). Reducerea numărului de parlamentari la 300 și dezbatere publică privind tipul de parlament (monocameral sau bicameral) și forma de guvernămînt (republică sau monarhie).


2. Creșterea capacității de luptă împotriva crimei organizate, a evaziunii fiscale, a corupției generalizate prin creșterea nivelului de pregătire a instituțiilor de implementare a legii, plecînd de la premisa că instituțiile vor acționa cu deplină respectare a drepturilor fundamentale.


3. Reformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.


4. Consolidarea unui parteneriat între Guvern și culte pentru asumarea unui rol crescut al cultelor în asistența și îngrijirea bătrânilor și minorilor orfani, abandonați sau proveniți din familii dezorganizate.


5. Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei pentru dotarea cu armament performant și organizarea unui minim antrenament civic, militar și de prim ajutor pentru situații de criză.


6. Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecînd de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice; protejarea, atunci cînd va fi cazul, a cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. România va promova de asemenea ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, avînd ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul Uniunii Europene.


7. Susținerea unei politici comune la nivelul Uniunii Europene în materie de relații externe, fiscalitate, imigrație și securizare a frontierelor externe, astfel încît Europa să conteze cu adevărat alături de Statele Unite, Federația Rusă și China.


8. Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre SUA și Uniunea Europeană; susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB; promovarea unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.


9. Acordarea sprijinului politic și tehnic pentru implementarea obligațiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.


10. Informarea cetățenilor în privința efectelor crizei climatice și încurajarea inițiativelor economice care vor susține surse alternative de energie. Protejarea bogățiilor naturale ale țării și sprijinirea luptei împotriva fraudei de mediu.

(Publicitate electorală. Comandat de Partidul Mișcarea Populară, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro , cod mandatar financiar 31190006)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3178 secunde