Teodorovici: Peste 4.000 de posturi vor fi tăiate, cele mai multe la ANAF. Vor dispărea funcții de conducere

261
Teodorovici: Peste 4.000 de posturi vor fi tăiate, cele mai multe la ANAF. Vor dispărea funcții de conducere - 02teodorovicievz465x390-1541871358.jpg
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunță că peste 4.000 de posturi atât nebugetate, cât și bugetate din ministere vor fi tăiate, cele mai multe la ANAF, și că vor dispărea și unele funcții de conducere.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, vor fi desființate 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la Fisc. Actul normativ stabilește numărul maxim de posturi pentru 21 de ministere, precizându-se însă că acestea nu includ demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora.

"Este vorba și de posturi bugetate, și nebugetate. Administrația cel puțin cea centrală este supraîncărcată și vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje și prevederi legale care ar trebuie să producă efecte benefice în economie și nu se întâmplă, foarte multă rezistență la schimbările pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante. Ministerele și-au reținut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. (...) Sunt multe nemulțumiri. (...) Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi și acela de a duce la dispariția unor funcții de conducere în special", a declarat Teodorovici, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3, potrivit news.ro.

El a explicat că în administrație e un procent de 12% din totalul posturilor care pot fi de conducere și, prin urmare, dacă dispar posturi, se reduce și numărul funcțiilor de conducere.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8667 secunde