Teodorovici: Doresc să activez un departament care să analizeze cheltuielile instituțiilor publice

127
Teodorovici: Doresc să activez un departament care să analizeze cheltuielile instituțiilor publice - eugenteodorovicidespreoeventuala-1517226860.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va avea activ un departament care se va ocupa cu analiza cheltuielilor instituțiilor publice, a anunțat, luni, ministrul propus pentru a prelua portofoliul Finanțelor, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

"Debirocratizarea este obiectiv esențial, iar MFP are o arie largă, ca tot Guvernul. Este obligatoriu de evitat abordarea contabilă. Este important ca toată echipa să funcționeze în mod normal. Sper să nu fie cazul de bani publici alocați și necheltuiți. Voi avea discuții cu colegii din Guvern pentru a ajuta cu idei, soluții ca banii alocați să fie utilizați, corect, legal și pentru proiectele care au valoare adaugată", a spus Teodorovici.

El a precizat că, din 2015, a fost înființat un departament pentru analiza cheltuielilor instituțiilor publice, pe care intenționează să-l reactiveze.

"Din 2015 a fost înființat un departament la MFP pe care aș putea să-l activez, care să se ocupe cu această analiză pe fiecare instituție publică a modului în care banii publici sunt cheltuiți. Se va lua punct cu punct orice cheltuială. Sunt cheltuieli care, dacă nu se pot justifica, clar vor fi trecute cu minus, adică cheltuieli la care se poate renunța. Sunt multe resurse financiare care se pot redirecționa către alte zone", a precizat ministrul propus al Finanțelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3955 secunde