Teodorovici anunță introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale

210
Teodorovici anunță introducerea unei taxe  de solidaritate  pentru pensiile speciale - teodorovici-1563208633.jpg

Articole recomandate

 Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, ieri, că intenționează să introducă o taxă de solidaritate care să se aplice pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.

El a precizat că, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD de ieri, au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri, dintre care două au fost convenite "de principiu".

"A fost o discuție cu toți colegii din CEx, legată în primul rând de modul în care propunerea noastră la Finanțe pentru partea de rectificare se va face, de fapt, principiile de bază care vor sta la baza acestei noi rectificări, primei rectificări bugetare din 2019. Vă reamintesc că săptămâna aceasta, peste două zile, va fi și o discuție cu toate structurile asociative pentru a prezenta exact propunerea Ministerului de Finanțe pentru prima rectificare din 2019 și, de asemenea, au fost câteva măsuri prezentate, câteva propuneri de măsuri. În primul, e vorba de ceea ce de foarte mulți ani de zile români solicită, poate într-un mod justificat, e vorba de subiectul legat de pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, noi am discutat azi în CExN pe baza a ceea ce MF a făcut ca propunere - un plafon de 10.000 de lei, iar pe ceea ce depășește această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Și credem că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri. Este o abordare corectă și logică. Oricum, actul normativ, atunci când el va fi aprobat de Guvern, va ajunge și în Parlament și, desigur, Parlamentul va decide dacă aceasta sau o altă formă va fi cea finală", a spus Teodorovici, care nu a precizat ce nivel va avea această taxă de solidaritate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.472 secunde