Teodor Meleșcanu: Declarațiile de unire cu R. Moldova nu au valoare juridică

257
4
Teodor Meleșcanu: Declarațiile de unire cu R. Moldova nu au valoare juridică - teodormelecanu-1520709243.jpg
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat, sâmbătă, referindu-se la declarațiile de unificare între România și Republica Moldova adoptate de mai multe autorități locale din cele două țări, că acestea sunt "expresia unei dorințe" a celor care le-au semnat, dar că nu au valoare juridică.


"Din punctul meu de vedere, declarațiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalități sau conduceri de comune sunt, de fapt, expresia dorinței de a fi mult mai aproape de România. Ele nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorințe pe care o înțelegem și pe care o respectăm. (…) Deci este expresia unei dorințe de a fi mai aproape, din punctul nostru de vedere, ele nu au niciun fel de valoare juridică și nu afectează relațiile noastre cu Republica Moldova", a afirmat ministrul de Externe, potrivit Digi24.ro. 


Teodor Meleșcanu a subliniat că există o diferență între poziția președintelui moldovean Igor Dodon și cea a Executivului și legislativului de la Chișinău care apreciază sprijinul acordat de România Republicii Moldova.


"Eu cred că trebuie să facem o distincție foare clară între poziția președintelui Dodon și voința politică a Guvernului și a Parlamentului Republicii Moldova. Vreau să vă asigur, există un respect deosebit și mulțumiri calde pentru tot ceea ce face România în sprijinirea Republicii Moldova. Există o diferență de viziune între președintele Dodon, care este mai degrabă preocupat de orientarea Republicii Moldova spre spațiul estic, și de majoritatea parlamentară și guvernamentală care susțin ideea drumului european al Republcii Moldova, idee în care România contribuie foarte substanțial" a mai spus Teodor Meleșcanu.


Săptămâna aceasta, Consiliul Județean Prahova a adoptat o "Declarație de reunire" cu Basarabia, document semnat de consilierii județeni de la Putere și din Opozțșie, dar și de fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma. Prin acest document, aleșii locali prahoveni cer parlamentelor celor două țări să facă demersuri privind unirea României cu Republica Moldova. Autoritățile din zeci de localități din Republica Moldova au adoptat în ultima perioadă documente similare.


Comentează știrea

Gigi
10 martie 2018
Securist pana la capat !

Melescanu este ultima excrescenta a diplomatiei RSR , care milita pentru relatii stranse cu URSS . Un gunoi comunist , o hahalera ALDE , ca si amantul sau Tariceanu ... Panarame !

Liviu Burebista
11 martie 2018
Basarabia = Romania

Pai cum dracu sa aiba valoare juridica, daca politicieni nostri dorm de 29 de ani.

europeanu
11 martie 2018
Ucigasi cu diploma comunista

Acest animal,aceasta secatura comunista ar trebui sa se ia de mana cu scursura ucigasa ilici iliescu ! Numai din cauza lor nu suntem uniti cu Moldova !!!

Dura
12 martie 2018
Lex

Da, si in plus, sunt un prliej de adeziune pentru inculpatii de la Prahova in lupta lor sa scape de Rahova. La fel ca in decembrie '89 cand toti activistii isi declarau cu aplauze in graba adeziunea cu noua conducere de partid si de stat.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7778 secunde