Taxa de solidaritate, respinsă de Camera Deputaților

276
1
Taxa de solidaritate, respinsă de Camera Deputaților - luplenulparlamentului-1337691464.jpg
Proiectul de lege inițiat de UNPR referitor la instituirea unei taxe de solidaritate din impozitarea averilor mari a fost respins, astăzi, de Camera Deputaților deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi, 106 de deputați votând "pentru", 101 "împotrivă", iar 20 s-au abținut.

Potrivit Mediafax, liderul deputaților UNPR, Eugen Nicolicea, i-a criticat pe parlamentarii fostei coaliții de guvernare pentru că nu și-au respectat promisiunea față de UNPR de a vota acest proiect de lege.

"Fosta coaliție, ani de zile, a stat la guvernare cu voturile membrilor UNPR care au dat acest vot pentru stabilitatea României și, bineînțeles, că nu s-au ținut de cuvânt și după ce au căzut de la putere și-au arătat adevărata față și nu au votat această lege", a spus reprezentantul UNPR despre foștii săi parteneri de guvernare.

Nicolicea le-a mulțumit, în schimb, reprezentanților PSD pentru că au votat proiectul și au respectat astfel protocolul încheiat între PSD și UNPR.

"Nu aveam nicio pretenție față de PNL, care a spus întotdeauna că nu va vota această lege. Astăzi s-a separat stânga de dreapta, se vede cine ține cu populația defavorizată, cine ține cu bogații. A fost în balanță astăzi soarta celor săraci față de averea șefilor unor partide de dreapta", a apreciat Nicolicea.

El a mai spus că UNPR "nu renunță la bătălie", arătând că proiectul ar putea fi adoptat după alegerile parlamentare, "când, poate, cei bogați vor apela din nou la voturile săracilor pentru a-i aduce la putere".

Și Senatul a respins proiectul, în urmă cu un an, iar Camera Deputaților este forul decizional.

Comentează știrea

l...........
22 mai 2012
la "ghena de gunoi"cu ei

Normal,usor le-a fost sa fure prin institutii statul si pe cetateanul roman ?! Sunt niste nemernici,acesti politicieni si eram sigura ca acest proiect de lege nu are sanse sa treaca...a daca era in favoarea lor ar fi fost...altceva.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.256 secunde