€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Tătarii se reunesc pe 20 mai în cadrul Congresului UDTTMR

Ştire online publicată Joi, 20 Aprilie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Membrii Consiliului Reprezentanților Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) s-au întrunit, recent, în ședință, pentru a pune la punct detaliile în privința organizării unui nou Congres, după ce instanța de judecată a anulat alegerile de anul trecut.

În consecință, a fost stabilită data Congresului pentru ziua de 20 mai 2017. Întâlnirea va avea loc la Palatul Copiilor, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi se află 11 proiecte ce urmează să fie discutate. Drept urmare, în cadrul acțiunii se va dezbate, aproba sau respinge raportul de activitate al Consiliului Reprezentanților și strategia precum și obiectivele generale ale UDTTMR pentru următorii patru ani. De asemenea, se va dezbate, aproba sau respinge raportul de activitate al Comisiei de Cenzori. Totodată, se va alege președintele UDTTMR precum și componența Consiliului Reprezentanților după descărcarea de gestiune a vechiului Consiliu al Reprezentanților. În plus, cei prezenți vor fi informați cu privire la rezultatele ultimului recensământ al cetățenilor de etnie tătară. Un alt punct aflat pe ordinea de zi vizează dezbaterea, aprobarea sau respingerea raportului de activitate privind bugetul de venituri și cheltuieli și bilanțul contabil al Consiliului Reprezentanților.

Pe de altă parte, tot în cadrul Congresului urmează să fie dezbătut, aprobat sau respins raportul prezentat de fostul deputat UDTTMR, Varol Amet, unul dintre contestatarii Congresului ce a fost anulat de instanță.

În urmă cu o lună, UDTTMR s-a trezit fără conducerea aleasă în urma Congresului din luna ianuarie a anului trecut după ce instanța de judecată a dat dreptate contestatarilor și a anulat hotărârile luate la Congresul național organizat la data de 9 ianuarie 2016.

La acel Congres, UDTTMR își de-semnase o nouă conducere care ar fi trebuit să fie la putere timp de patru ani.

Astfel, Gelil Eserghep fusese reconfirmat în funcția de președinte pentru un nou mandat (384 voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 2 abțineri), în timp ce candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul României a fost desemnat Ersun Anefi (387 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri). Cel de-al doilea candidat pentru fotoliul de parlamentar a fost Varol Amet, la momentul respectiv, deputat în funcție din partea UDTTMR. El obținuse doar 5 voturi pentru, 2 abțineri și 383 de voturi împotrivă. În altă ordine de idei, la timpul respectiv, pentru prima dată în istoria UDTTMR, raportul de activitate al deputatului în funcție, Varol Amet, nu a trecut de votul membrilor congresului, el fiind astfel respins. În plus, în cadrul acelui congres, a fost votată și noua conducere a UDTTMR. Alături de președintele Gelil Eserghep, au mai fost reconfirmați pe funcții vicepreședinții Samir Menan, Demirel Caiali, Nagi Gelal și Ateș Casimceali, precum și secretarul general Elvis Ismail.

Nemulțumit de rezultat și pe consi-derentul că a constatat anumite nereguli, Varol Amet a contestat în instanță și a solicitat anularea actului prin care se stabilise noua conducere.

Practic, Varol Amet a declarat „război” noii conduceri, iar de aici au început să apară și alte necazuri. În aceste împrejurări, la alegerile parlamentare de anul trecut, UDTTMR nu a mai avut candidat propriu în Parlamentul României și astfel uniunea a pierdut și finanțarea acordată minorităților, o sumă deloc neglijabilă, care se ridică la aproximativ un milion de euro anual.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe 20 mai deoarece, la momentul respectiv, UDTTMR este împărțit în două tabere: una care îl dorește pe Gelil Eserghep la conducere considerând că acesta împreună cu echipa sa a adus numeroase beneficii UDTTMR-ului, și alta, mult mai mică dar vocală, care îl contestă. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37460 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6114 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2122 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1914 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8729 secunde