€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Tăriceanu solicită CSM să desecretizeze protocoalele secrete

Ştire online publicată Marţi, 18 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat, ieri, CSM să acționeze pentru desecretizarea de urgență a protocoalelor secrete dintre SRI - DNA - instanțele de judecată și a afirmat că președintele Klaus Iohannis ar trebui să facă ceva concret pentru independența reală a Justiției.


„Ca urmare a dezvăluirilor din mass-media privind raportul Inspecției Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instanțe de judecată, care ar conține 19 anexe secretizate, CSM trebuie să acționeze pentru desecretizarea lor de urgență. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale și imorale să fie făcute publice neîntârziat. Românii au dreptul să știe cum au funcționat instituțiile din justiție și felul în care serviciile au influențat activitatea lor. În consecință, având în vedere legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, art. 24, al. 5, care stipulează că nu pot fi secretizate documente în scopul ascunderii încălcărilor legii sau limitării accesului la informațiile de interes public, solicit doamnei Lia Savonea, președintele CSM, să clarifice urgent situația și să desecretizeze toate anexele privind protocoalele secrete înainte de discutarea în plen a raportului Inspecției Judiciare“, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.


Totodată, Tăriceanu îi solicită președintelui Klaus Iohannis ca în calitatea sa de președinte al CSAT să solicite neîntârziat SRI să facă publice toate informațiile cu privire la protocoalele secrete cu Justiția. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8958 secunde