Tăriceanu: "Se trasează o nouă cortină între țările din vest și cele din est"

185
Tăriceanu:

Articole recomandate

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că există indicii privind apariția unei noi "cortine" în interiorul Uniunii Europene, între țările din vest și cele din est.

"În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE. UE, ca o imensă moșie personală...", a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

Președintele Senatului a criticat, totodată, decizia președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a nu-i aloca un portofoliu specific noului comisar european interimar desemnat din partea României, Ioan Mircea Pașcu.

"Ioan Mircea Pașcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca și pe Kadri Simson, propunerea Estoniei. Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era «prea scurtă» pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker", se mai menționează în postare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1378 secunde