Tăriceanu: "OUG 13 a fost legală, abuzul a fost al DNA"

111
Tăriceanu:
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că nimeni nu vine "să ceară socoteală României" pentru Ordonanța 13, întrucât acest act normativ a fost adoptat "perfect legal", iar "abuzul" a fost din partea DNA, potrivit Realitatea TV.


Întrebat dacă la întâlnirea pe care a avut-o joi dimineață cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei, a discutat despre Ordonanța 13, Tăriceanu a spus:


"Nu. Pentru că am impresia că există o percepție pe care vreau să vă rog să o corectați: nimeni nu vine să ceară socoteală României, mai ales că adoptarea OUG 13 a fost perfect legală și abuzul a fost din partea DNA, așa încât ar fi chiar ridicol din partea unui om care este specialist în drept constituțional și conduce Comisia de Veneția să pună astfel de (...) întrebare. Aveți impresia ca România este o țara care primește recomandări, așa ca un școlar? Să știți că nu", scrie Agerpres. 


El a explicat că Buquicchio a venit în România pentru că "este organizat în aceste zile un seminar de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei împreună cu Comisia de la Veneția".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde