€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Tăriceanu, despre candidatura la prezidențiale: "N-aș spune că este un lucru de care să mă sperii"

Ştire online publicată Joi, 09 August 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019 nu ar fi un lucru care să-l sperie, dar nici nu este, în acest moment, mânat de o ambiție nemăsurată.

„N-aș spune că este un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt, în momentul acesta, mânat de o ambiție nemăsurată. Niciodată în politică, eu cel puțin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiții, așa, necontrolate și nemăsurate, până la urmă ajung să facă greșeli. Sigur că dacă...Vă pot spune următorul lucru, am fost prim-ministru și poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi, nu o candidatură, că am mai candidat și în 2014, dar, sigur, funcția prezidențială, ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă. Sigur că, de foarte multe ori, stau și mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de președinte, cum aș face eu mandatul de președinte, ce ar trebui să fac pentru România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat, la un post de televiziune, dacă ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019.

El a adăugat că, până în prezent, a observat o mare diferență între ce scrie în Constituție, cum este descris rolul președintelui, și ceea ce se întâmplă în realitate.

Tăriceanu a mai spus în context că în cadrul coaliției nu s-a discutat cum va fi abordată chestiunea candidatului la prezidențiale, dar va trebui luată, la un moment dat, o decizie în acest sens.

„Nu știu să vă spun acum, nu e un lucru simplu și nici nu am discutat în cadrul Coaliției, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie. O decizie deloc simplă care trebuie să materializeze formula în care vom merge. Vom merge cu un singur candidat sau vom merge cu un candidat fiecare din formațiunile noastre, dar până atunci mai avem timp”, a declarat liderul ALDE, întrebat pe ce principii ar trebui să se bazeze strategia PSD-ALDE ca alegerile prezidențiale să fie câștigate de către această Coaliție.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8725 secunde