Tăriceanu, decis să candideze la Președinție, chiar și fără sprijinul PSD

119
Tăriceanu, decis să candideze la Președinție, chiar și fără sprijinul PSD - triceanu7-1563137363.jpg
Liderul ALDE, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat duminică seară, la Antena 3, că este decis să candideze la alegerile prezidențiale, cu sau fără sprijinul coaliției de guvernare, un potențial partener fiind partidul lui Victor Ponta, Pro România. În opinia lui Tăriceanu, că, în cazul unor candidaturi separate în cadrul Alianîei PSD - ALDE, riscvcul de a nu ajunge în turul al doileaal alegerilor prezidențiale este foarte mare.

"Fără doar și poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susținere cât mai largă. Din partea coaliției PSD-ALDE sau chiar mai mult. Dacă nu vom reuși acest lucru, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianță care să ne crească șansele. Poate să însemne Pro România, da", a afirmat Tăriceanu, conform antena3.ro.

El a vorbit și despre riscurile care apar dacă alianța PSD - ALDE va avea mai mulți candidați.

"Convingerea mea este că, dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă vom hotărî așa, pot aduce într-o campanie o anumită stare de tensiune. Și nu cred că ar ieși mai întărită coaliția noastră în noiembrie" a spus Călin Popescu Tăriceanu.

PSD urmează să-și stabilească prezidențiabilul în urma unor sondaje, o primă discuție fiind programată luni, în CEx. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dacă partidul îi va cere și aceasta e soluția pentru a ajunge în turul al doilea, își va asuma o candidatură la prezidențiale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6865 secunde