Mai multe ştiri online:

Tăriceanu, de la Mamaia: „Suntem într-o perioadă frământată. Protestele creează confuzie”

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Carmen MOCANU
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat astăzi, în stațiunea Mamaia, la deschiderea școlii politice de vară a organizației de femei și, respectiv, a celei de tineret ale formațiunii politice.
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, președinte al Senatului, a declarat că protestele defășurate în stradă creează confuzie în societate și inspiră neîncredere în instituțiile democratice și în clasa politică, în România situația fiind mult mai gravă pentru că se încearcă și inocularea percepției că țara noastră este una coruptă.


„Suntem într-o perioadă frământată și pentru faptul că nu numai în România, dar și în multe alte țări, începând din America de Nord până în Europa, mișcările acestea de stradă pe care le vedem, protestele, de tip Occupy în Statele Unite, Indignados, Rezist și așa mai departe creează o confuzie în societate și inspiră o neîncredere în instituțiile democratice și în clasa politică. În România, lucrurile au devenit mult mai grave pentru că, de peste zece ani, s-a încercat cu multă sârguință să se inoculeze și o altă percepție, percepția că România e o țară coruptă și, dacă România e o țară coruptă, evident elitele sunt corupte, elitele politice, elitele intelectuale, elitele economice, toți suntem corupți”, a spus Tăriceanu.


El a afirmat că, din această cauză, oficialii străini știu despre România, în primul rând, că este o țară coruptă.
„Discutam luni, la reuniunea anuală a diplomației române, despre modul în care probabil străinii se raportează la România. (...) Ce se întâmplă cu un ministru, un oficial străin care urmează să vină în România și se pregătește de vizită și stă de vorbă cu consilierii lui și i se pune prima întrebare: 'Ce știți despre România înainte de a face vizita?'. 'Păi ce să știu, că e țară coruptă. Atât'. (...) 'Dar știți, în România, totuși, au o economie care performează, sunt oameni care au arătat o creativitate extraordinară în diferite domenii, sunt oameni de cultură excepționali, în educație, în cercetare, sportivi, au elite, au oameni care să-i reprezinte'.  Dar prima imagine este aceasta. Și mie mi se pare extrem de condamnabil ceea ce s-a întâmplat în România acestor zece ani”, a menționat liderul ALDE.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8621 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7653 secunde