Tăriceanu critică pactul propus de Iohannis: Este o capcană

164
Tăriceanu critică pactul propus de Iohannis: Este o capcană - triceanu-1559753282.jpg
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că pactul propus partidelor de președintele Iohannis reprezintă o deturnare a sensului referendumului, este o șmecherie, o capcană, prin care Klaus Iohannis vrea să își asigure realegerea în funcția de președinte.


"Reprezintă o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal ca să ne aducă la cunoștință intenția de a propune un astfel de pact, pentru că, trebuie să remarc că după cinci ani de zile în care președintele nu a făcut decât să semene dezbinare, nu a făcut niciun proiect consistent pentru România, acum, cu acest pact vrea să încerce o mișcare prin care desigur să folosească acest instrument pentru realegerea lui ca președinte. Dacă m-am uitat bine și am înțeles bine, parcă ne-ar face chiar o propunere celor din coaliție, ALDE plus PSD, să-l susținem la alegerile prezidențiale. Cred că este un pic cam mult să-i dăm domnului Iohannis posibilitatea să fie și arbitru, și jucător, să aibă și membrii echipei, și mingea. Nu se poate. E mult prea mult. Fiecare cred că trebuie să-și vadă rolul și prerogativele pe care le are în baza Constituției", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.


Liderul ALDE a adăugat că "sunt foarte puțini români care ar fi de acord ca România să-și cedeze o parte din suveranitatea ei către Comisia de la Veneția". "A spus ca toate legile să fie aprobate numai cu aprobarea Comisiei de la Veneția. Comisia de la Veneția are și un rol consultativ, nu are un rol decizional", a subliniat Tăriceanu.


Președintele Senatului a precizat că i se pare nepotrivit acest demers, pentru că de fapt nu este decât "o altă șmecherie".


 
"Domnul Iohannis în loc să vină de la Sibiu și să ne arate ce înseamnă comportamentul nemțesc, adică ein Mann, ein Wort - un om, un cuvânt -, vrea să ne învețe pe noi, la București, cum e cu șmecheriile și e păcat. Eu cred că România nu are nevoie de șmecheri, are nevoie de oameni serioși, care să-și înțeleagă rolul în societate, rolul atribuit de Constituție. Un astfel de demers miroase de la distanță ca o capcană sau ca o jucărie, prin care președintele să încerce să-și mai adauge o șansă în plus pentru realegere", a susținut liderul ALDE.


Tăriceanu a mai declarat că referendumul pentru revizuirea Constituției ar putea fi organizat în august. "Nu suprapunem referendumul cu alte scadențe electorale, ca să respectăm recomandările Comisiei de la Veneția", a menționat el.


Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele, că marea majoritatea a partidelor parlamentare sunt de acord că rezultatul referendumului trebuie implementat așa cum a votat poporul. Președintele a anunțat că a decis să invite partidele politice parlamentare să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană, care să cuprindă inclusiv revizuirea modificărilor la legile justiției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.604 secunde