Dan Barna, de la USR:

"Țara se află într-un moment de cotitură. Dragnea vrea să fie mai puternic decât este"

283
Președintele USR, Dan Barna, susține că din decizia CCR în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care s-a pronunțat, ieri, și șeful statului, reiese faptul că România se află într-un moment de cotitură pentru că Liviu Dragnea vrea să fie mai puternic decât este.

"Salutăm declarația președintelui României, Klaus Iohannis, care a înțeles, din decizia CCR, ceea ce am înțeles și noi. Că țara se află într-un moment de cotitură pentru că un singur om, un penal, Liviu Dragnea, vrea să fie mai puternic decât este", a scris liderul USR Dan Barna, pe Facebook.

Potrivit acestuia, lupta anticorupție trebuie să continue cu la fel de multă vigoare.

"Credem că procurorii trebuie să fie independenți, nu subordonați politic. Credem că președintele trebuie să aibă atribuțiile pe care i le dă Constituția, nu unele ciuntite de o Curte Constituțională partizană și un ministru al Justiției numit politic, și nu ales de cetățenii României. Credem că avem nevoie de mecanisme constituționale care ne garantează că nu ne îndepărtăm de democrație și că penalii nu vor ajunge la conducerea statului", a mai scris Dan Barna.

El a amintit că USR declanșează, astăzi, o dezbatere națională despre revizuirea Constituției, la care invită toate partidele politice, experți independenți și profesioniști din sistemul de Justiție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6675 secunde