Mai multe ştiri online:

Sute de arbuști ornamentali, plantați de administrația locală în Constanța

Ştire online publicată Marţi, 09 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța continuă plantările de primăvară. În primele cinci zile ale lunii aprilie, au fost puși 53 de arbori și 313 arbuști ornamentali. Au fost plantați meri decorativi (Malus floribunda, Malus Royalty), arborele lui Iuda (Cercis siliquastrum), corcoduși roșii (Prunus nigra) și vișini turcești (Prunus mahaleb), dar și arbuști ornamentali din speciile Cotinus coggygria (Scumpie), Mahonia aquifolium (Mahonie), Philadelphus coronarius varietatea Duplex (Iasomie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Spiraea ssp. (Cununiță, Floarea miresei) și Punica granatum (Rodiu).


S-a acționat în scuarurile de pe strada Portiței, strada Primăverii, de la intersecția străzii Nicolae Iorga cu aleea Lăcrămioarei, de la intersecția străzii Traian cu bulevardul 1 Mai, de la intersecția străzii Traian cu strada Prelungirea Traian, în zona verde delimitată de bulevardul 1 Mai și bulevardul 1 Mai Vechi, pe strada Dobrilă Eugeniu, pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul cuprins între strada Arcului și Șoseaua Mangaliei, pe strada Oborului, pe tronsonul cuprins între strada Labirint și strada București.


„Campania de plantare va continua până în luna iunie a acestui an. Facem apel la constănțeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanța, la numărul de telefon 0241/550.055, sau Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241/484.205 ori pe aplicația de Whataspp, 0799/606.142, în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7734 secunde