€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Surpriză de proporții la Mangalia. Își ia Iorguș revanșa în fața lui Cristian Radu?

Ştire online publicată Marţi, 26 Aprilie 2016. Autor: Carmen MOCANU
Zanfir Iorguș
Surpriză de proporții la Mangalia. Își ia Iorguș revanșa în fața lui Cristian Radu? - zanfiriorgus6-1461601993.jpg
Municipiul Mangalia revine, din nou, în atenția opiniei publice, iar alegerile locale din acest an vor fi, la fel ca și acum patru ani, la fel de interesante.


Din câte se pare, fostul primar Zanfir Iorguș s-a răzgândit și, spun surse din apropierea sa, astăzi, își va depune candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Mangalia din postura de independent.


Aceleași surse ne-au precizat că decizia luată de Zanfir Iorguș vine ca urmare a faptului că între PNL și PSD s-ar fi creat un blat politic, ambele formațiuni fiind de acord, neoficial, să-l susțină pentru câștigarea unui nou mandat pe actualul edil Cristian Radu.


Concret, candidatura lui Iorguș ar veni pe fondul nemulțumirii acestuia după ce social-democrații, care, inițial anunțaseră candidatura lui Paul Foleanu din partea PSD Mangalia, l-au înlocuit pe acesta cu actualul viceprimar Bogdan Maganu, care cooperează foarte bine cu actualul edil Cristian Radu. 


Mai mult, sursele noastre au precizat că proiectului de candidatură al lui Zanfir Iorguș s-ar fi alăturat și alți social-democrați care îl vor urma în alegeri.


Așadar, cu toate că Zanfir Iorguș a anunțat cu ceva timp în urmă că nu va mai candida la Primăria Mangalia susținându-l pe Paul Foleanu pentru această funcție, lucrurile s-au dat totalmente peste cap odată cu decizia PSD de a-l înlocui pe Foleanu cu Maganu.


Practic, această înlocuire a fost validată, vineri, și de PSD Constanța, moment în care liderul PSD Constanța, Felix Stroe a lăsat de înțeles că schimbarea candidatului a venit pe fondul unei cercetări sociologice care indică faptul că Bogdan Maganu stă mai bine în preferințele electoratului. 


„La un moment dat, Organizația Municipală Mangalia și-a desemnat un candidat. Pe parcurs, în urma unor son-daje, se apreciază cota electorală a fiecărui candidat. La Mangalia, în urma sondajelor, s-a hotărât să meargă în cursă Bogdan Maganu”, a spus, vineri, Felix Stroe.


La rândul lui, Paul Foleanu a spus că este mai bună această candidatură, adică a lui Bogdan Maganu, și că va continua să rămână alături de acesta, și chiar să-l sprijine în campania electorală. 


În altă ordine de idei, revenind la eventuala candidatură a lui Zanfir Iorguș la Primăria Mangalia, sursele noastre susțin că acesta va candida ca independent, dar va avea sprijinul organizației locale ALDE Mangalia. Mai mult, aceleași surse ne-au spus că Zanfir Iorguș va promova în campanie echipa de consilieri a ALDE. Pe de altă parte, o eventuală candidatură a lui Iorguș ar da peste cap și planurile celor de la ALDE. Vineri, în prezența președintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost validată candidatura lui Leonard Tănase pentru funcția de primar al Municipiului Mangalia. Cu alte cuvinte, dacă ALDE bate palma cu Iorguș, ar ieși din calcule candidatura lui Leonard Tănase. 


Cu toate acestea, se pare că Leonard Tănase nu ar fi deranjat de o asemenea mișcare, ci, din contră, ar miza pe experiența fostului primar și parlamentar, Zanfir Iorguș.


„Există asemenea discuții la Mangalia, între colegii mei de la ALDE și Zanfir Iorguș. Nu știu prea multe, rămâne ca ei să decidă ce vor face mai departe. Dacă ei ajung la concluzia că susținerea lui Zanfir Iorguș ar optimiza promovarea listei de consilieri de la ALDE, eu nu am nimic împotrivă”, a declarat președin-tele ALDE Constanța, senatorul Mircea Banias.


Așadar, rămâne de văzut dacă Zanfir Iorguș va face pasul decisiv deoarece, astăzi, este ultima zi în care se pot depune candidaturile pentru cei care intră în competiția electorală. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8782 secunde