Senatorul Puiu Hașotti:

"Sunt direct interesat să salvăm Zona Peninsulară"

817

Articole de la același autor

Revenim, așa cum am promis, cu noi reacții ale parlamentarilor la campania lansată recent pentru salvarea Zonei Peninsulare, privind declararea Peninsulei drept rezervație arheologică și turistică.
Senatorul liberal Puiu Hașotti a precizat că, în acest caz, fie Guvernul, fie Parlamentul ar putea iniția un proiect legislativ, însă trebuie luate în calcul toate aspectele pe care le implică declararea unei zone ca rezervație arheologică.
"Nu am nimic împotrivă să facem un proiect de acest tip pentru Zona Peninsulară, dar ar putea pune probleme pentru întreaga zonă urbanistică a municipiului", a precizat Hașotti. "În momentul în care o zonă este declarată rezervație arheologică, nu se mai poate construi nimic și nici măcar nu se mai poate face descărcare arheologică. Astfel, consecințele de a nu se face nimic aici ar putea fi foarte grave în timp", a adăugat liberalul, fără a preciza, însă, care ar putea fi aceste consecințe.
De asemenea, el a atras atenția că în zonă sunt construcții, clădiri care sunt încă în litigiu și care mai au de așteptat soluții sau terenuri private care nu vor mai valora nimic dacă zona va fi declarată rezervație arheologică.
"Sunt direct interesat să salvăm Zona Peninsulară, dar trebuie să ținem cont de toate consecințele unei astfel de acțiuni", a mai spus Puiu Hașotti.
Totodată, el s-a arătat un sus-ținător al organizării, la inițiativa ziarului "Cuget Liber", a unei mese rotunde pe acest subiect la care să participe specialiști în urbanism, istorici, arhitecți, arheologi, precum și reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai societății civile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3713 secunde