Summit PPE la Sibiu/ Joseph Daul: Nu o să lăsăm acțiunile guvernului socialist și ALDE să strice viitorul României

124
Summit PPE la Sibiu/ Joseph Daul: Nu o să lăsăm acțiunile guvernului socialist și ALDE să strice viitorul României - dauljdavidplas-1557392154.jpg
Președintele PPE, Joseph Daul, a declarat joi, la Sibiu, că democrația europeană nu poate să existe fără statul de drept, independența justiției, libertate și solidaritate.

"Democrația europeană nu poate să existe fără statul de drept, independența justiției, libertate și solidaritate. Suntem la Sibiu și pentru că vrem să oferim sprijin președintelui Iohannis, lui Ludovic Orban și partidului membru al PPE în susținerea statului de drept și în lupta împotriva corupției și vreau să salut aici curajul și determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a manifesta în acești ultimi ani. (...) Nu o să lăsăm acțiunile guvernului socialist și ALDE să strice viitorul României, pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene", a afirmat liderul Partidului Popular European, în conferința de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, președintele PNL, Ludovic Orban, și candidatul PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, organizată la Muzeul ASTRA din Sibiu, înainte de Summitul Popularilor Europeni.

El a subliniat că "independența justiției nu este un lux, ci este o necesitate".

"Justiția trebuie să fie în serviciul tuturor românilor și nu pentru privilegiați. Democrația nu poate să funcționeze fără independența justiției. Românii pot să conteze pe noi în promovarea acestor valori care ne unesc pe toți în Europa", a subliniat Joseph Daul.

Președintele PPE a precizat și că pe 26 mai românii au de luat două decizii legate de Parlamentul European și de reforma justiției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4392 secunde