Conform declarațiilor deputatului PDL Constantin Chirilă,

Subprefectul Mircea Iustian va fi înlocuit cu un reprezentant al minorităților naționale

2391
Subprefectul Mircea Iustian va fi înlocuit cu un reprezentant al minorităților naționale - e4e2cd8f11686da7d0a3820961f1d9ec.jpg

Articole de la același autor

Democrat-liberalii au discutat, în ședința de ieri a Biroului Permanent Național, și pe marginea renunțării la jumătate din numărul secretarilor de stat, dar și despre restructurarea a jumătate dintre posturile de subprefect din toată țară.
În ceea ce privește județul Constanța, situația se anunță cu atât mai interesantă cu cât, deși din toamna anului trecut un singur fotoliu de subprefect este ocupat, și anume de Mircea Iustian, se pare că și aici vor avea loc schimbări.
Conform declarațiilor deputatului PDL Constantin Chirilă, subprefectul Iustian va fi schimbat din funcție, urmând a fi înlocuit cu un reprezentant al minorităților naționale, potrivit unui algoritm stabilit la nivel național. Parlamentarul constănțean a menționat totodată că acest lucru va avea loc, cel mai probabil, în ședința de Guvern de mâine.

UDTTMR, la un pas de mandatul de subprefect
În ceea ce privește numele vehiculate, de câteva luni, în contextul preluării funcției de subprefect al Constanței, acestea sunt din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), anume Aidun Curt-Mola și Varol Amet. Curt-Mola este, în prezent, consilier superior pe regiunea de sud-est în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice din Guvernul României, în vreme ce Amet este președintele Uniunii Tătare.
De remarcat este, totuși, că în pofida faptului că ambii au fost menționați pentru preluarea acestei funcții, râvnite de-a lungul vremii și de pedeliștii constănțeni, cel cotat cu cele mai mari șanse este Aidun Curt-Mola. Astfel, după o tergiversare de câteva luni, reprezentantul minorităților naționale este la un pas de a fi învestit în funcție. Curt-Mola a absolvit Facultatea de Autovehicule Rutiere, promoția 1989, din cadrul Universității Brașov. Ulterior, el a urmat mai multe cursuri de perfecționare în domeniul afacerilor europene, relațiilor publice și relațiilor interetnice, atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, consilierul din cadrul DRI a absolvit și cursuri organizate de INA (Institutul Național de Administrație), specializându-se aici pe probleme ce țin de managementul proiectelor, al fondurilor structurale și pe procesul de descentralizare a administrației publice. Nu în ultimul rând, Aidun Curt-Mola a urmat cursurile CODECS - Open University, în domeniul Managementului performant.
Reprezentantul UDTTMR bifează în CV-ul său și experiență în administrația publică locală, și asta deoarece în perioada 1996-2000 a fost ales local în Consiliul Local Municipal Constanța. El este consilier în cadrul DRI din Guvernul României încă din anul 1998.
Cât privește a doua propunere a minorităților naționale, Varol Amet este, de profesie, avocat, iar din 2008 este președinte al UDTTMR.
Ne putem, așadar, aștepta ca, ulterior ședinței de Guvern de mâine, să fie emisă hotărârea prin care reprezentantul minorităților să devină, în mod oficial, subprefect al județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.35 secunde