"Sub bolta geniilor", eveniment organizat de Uniunea Democrată Turcă din România

431
1

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a marcat Ziua Culturii Naționale, printr-un concurs de recitare în limbile română și turcă, intitulat "Sub bolta geniilor", în data de 19 ianuarie, la sediul central din Constanța.

Evenimentul, aflat la cea de a III-ediție, a fost dedicat Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu dar și poetului mistic turc, Yunus Emre. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În concurs au intrat elevi din clasele I-IV și V-VIII care studiază limba turcă maternă în școlile din județul Constanța.

Juriul concursului a fost format din: prof. Icbal Anefi - inspector de specialitate - ISJ Constanța, Meric Abduraman - jurist și Sorina Asan -jurnalist.

În urma jurizării clasamentul concursului a fost următorul: Melek Musledin ( Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", prof. coordonator Eynali Aimer)- premiul I, Cherim Nur (Școala Gimnazială nr.39 "Nicolae Tonitza", prof. coordonator Melek Osman), premiul al II-lea, Roman Andreea (Școala Gimnazială nr. 11 "Dr. C-tin. Angelescu", prof. coordonator Aisel Arif), premiul al III-lea. Au mai fost acordate mențiuni elevilor: Yalcinoz Ada Feiza-Școala Gimnazială nr.30 "Ghe. Țițeica" (prof.coordonator Subihan Iomer), Ibraim Emir- Școala Gimnazială nr.12 "B.P. Hașdeu" (prof. coordonator Filiz Talagai) și Elif Aksoy- Școala Gimnazială nr.16 (prof. coordonator Ervin Ibraim).

La secțiunea clasele V-VIII, premiul I a fost câștigat de Cadir Emirhan - Liceul tehnologic "Nicolae Dumitrescu" - Cumpăna (prof. coordonator Firdes Musledin), premiul al II-lea de Suliman Hazal - Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia (prof. coordonator Sibel Memet) și premiul al III-lea de Giolacai Aslen - Școala Gimnazială nr.10 "Mihail Koiciu"(prof. coordonator Nilgun Panaitescu).

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de președintele UDTR, ing. Fedbi Osman. Au mai recitat poezii aparținând poeților Mihai Eminescu și Yunus Emre: poetele Urfet Șachir și Hayat Memiș, președinta Comisiei de femei a UDTR, Melek Amet și profesorii: Melek Osman, Aysel Arif, Subihan Iomer și Sibel Memet. Evenimentul a fost organizat de Comisia de cultură a UDTR și a fost coordonat de președinta comisiei, Serin Turkoglu. 

Comentează știrea

bertina
26 ianuarie 2018
oferta de împrumut de la 5000 € la 150000.000 €

Sunteți angajați, fermieri, întreprinderi mici, meșteșugari sau indivizi de orice fel și aveți nevoie de un împrumut pentru a vă consolida datoriile sau pentru a vă ajuta afacerea să vă reîntoarce sau să vă reînvie majoritatea preocupări. Suntem la dispoziția dvs. pentru a vă ajuta cu toate dificultățile dvs. financiare. Ajutăm persoanele care au nevoie să-și implementeze planurile și să-și poată rambursa datoriile și să înceapă cu o fundație bună, indiferent de cât de mult. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații. Adresă e-mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2571 secunde