Străzile din comuna Cumpăna, modernizate cu bani europeni

542

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Cumpăna continuă lucrările de modernizare a localității, mai multe străzi din comună fiind deja asfaltate, în timp ce altele se află în lucru.

Potrivit viceprimarului Florin Neagu, asfaltarea rămâne prioritatea administrației publice locale, iar acest lucru se poate observa și la fața locului, unde mai multe utilaje lucrează la un proiect ce vizează asfaltarea unui traseu în lungime de 12,7 km, care cuprinde 36 de străzi aflate într-o situație precară, fiind de pământ sau cu pietruiri realizate empiric cu ocazia construirii imobilelor.

"În aceste zile, lucrările de asfaltare se află în plină desfășurare, fiind turnat covor asfaltic pe strada Alexandru Lăpușneanu. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare drumuri în lungime totală de 12,7 km. În cadrul obiectivului s-au prevăzut mai multe lucrări, cum ar fi aplicarea unui strat izolator și de repartiție realizat din nisip pozat pe geotextil. Totodată, încadrarea carosabilului se face cu borduri de 20 x 25 cm pe fundație de beton 15 x 30 cm", a spus vicepri-marul comunei Cumpăna, Florin Neagu, cel care supraveghează lucrările.

Proiectul ce vizează obiectivul de investiții "Modernizare drumuri în comuna Cumpăna - 12.7 km, finanțat prin PNDL - Subprogramul "Modernizarea satului românesc" a fost pus în practică, pe hârtie, încă din 2014 atunci când a fost semnat contractul de finanțare. Tot atunci a fost alocată și suma de 161.200,00 lei necesară pentru întocmirea proiectului tehnic. A urmat finanțarea pentru demararea procedurii de cerere de ofertă si încredințarea lucrării spre execuție. Practic, durata de realizare a investiției conform proiectului este de 12 luni dar, toate acestea se fac și în funcție de alocările bugetare.

Pe de altă parte, este în lucru și obiectivul ce vizează trotuarele din comună, amplasamentul lucrărilor fiind pe ambele părți ale străzii Constanței - un tronson (DN39 E) și strada Străjii. Concret, prin realizarea acestei rețele pietonale se dorește facilitarea accesului la proprietăți, precum și creșterea gradului de confort pietonal.Drept urmare, trotuarele proiectate vor urma linia clădirilor în partea dinspre proprietăți, iar în partea dinspre șosea vor fi încadrate cu borduri, urmărindu-se o linie cât mai dreaptă și cu cât mai puține frânturi.

Totodată, recent, la Cumpăna a fost instalat și pus în funcțiune un sistem video de supraveghere stradală. Sistemul este compus dintr-o rețea de 40 de camere de luat vederi și un centru pentru control și supraveghere, 24h din 24h. Camerele au fost instalate în toate punctele cheie ale comunei, sistemul fiind deservit de Poliția Locală Cumpăna. Investiția în sistemul de supraveghere a fost realizată exclusiv din bugetul local.

În plus, de câteva săptămâni, reprezentanții administrației publice locale au mai finalizat un proiect. Concret, localitatea Cumpăna este alimentată cu energie electrică prin intermediul liniei electrice subterane între stația 110/20 Petrol Sud și localitatea Cumpăna. Acest proiect vizează modernizarea și sistematizarea instalațiilor electrice, care are ca scop funcționarea acestora în condiții de siguranță și securitate care să permită distribuția și furnizarea energiei electrice la nivel de calitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.9147 secunde