Stavrositu și Iorguș nu vor susține "moțiunea iresponsabilității"

1101
Stavrositu și Iorguș nu vor susține
Deputații constănțeni democrat liberali Maria Stavrositu și Zanfir Iorguș s-au declarat, ieri, împotriva moțiunii de cenzură "Opriți genocidul social!", motivându-și poziția prin faptul că, susțin ei, inițiativa reprezintă un act total iresponsabil din partea PSD. Astfel, deputatul Colegiului 9 a explicat, în cadrul unei conferințe de presă că, în cazul în care măsurile de austeritate impuse de Executiv, care constau în reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, respectiv a pensiilor cu 15%, nu ar fi luate, s-ar ajunge la situația în care, din octombrie, bugetul de stat și al asigurărilor sociale ar fi incapabile să asigure plata lor. Maria Stavrositu i-a criticat pe social-democrați și pentru faptul că, în opinia ei, deși se fac vinovați de cea mai mare parte a actualei situații, aruncă vina exclusiv pe actualul Guvern.
Totodată, parlamentarul PDL a argumentat ideea potrivit căreia, dacă se va ajunge din nou într-o criză politică - dată fiind eventualitatea ca acest Guvern să pice, totuși, prin moțiune -, aceasta din urmă nu va face decât să accentueze și mai mult actuala criză economică.
De asemenea, Maria Stavrositu a catalogat moțiunea drept "un demers pe care cei de la PSD îl fac absolut inconștienți".

"O altă formă de mineriadă"
Aceleași idei au fost susținute și de deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș care, spre deosebire de colega sa din Parlament, a fost ceva mai vehement și asta fiindcă, în cursul zilei de sâmbătă, aproximativ 30 de pensionari au protestat cu ouă în fața sediului Organizației Locale a PDL Mangalia, organizație al cărei lider este Iorguș. Din acest punct de vedere, Iorguș a criticat dur acțiunea pe care, în opinia sa, a orchestrat-o PSD. "Nu este o soluție de dialog și comunicare. Ce s-a întâmplat ieri (n.r. - sâmbătă) la Mangalia arată disperarea PSD: instigarea oamenilor la violență și la debandadă. Asta este o altă formă de mineriadă", a ținut să menționeze deputatul, precizând în același timp că protestatarii ar fi fost membri ai PSD.
"Am venit să protestez astăzi în fața dumneavoastră (n.r. - a presei) și să dezavuez total aceste practici. PSD-ul nu înțelege că nu trebuie să mai instige oamenii în vreme de criză", a adăugat depu-tatul PDL de Constanța, exprimându-și, în final, regretul vizavi de faptul că, la momentul actual, opoziția profită de "suferința unor oameni", speculând-o în interesul ei.

Iorguș, dispus să plătească eșecul Guvernului Boc cu un nou mandat de parlamentar
Unul dintre cele mai interesante momente ale conferinței de presă de ieri a fost, poate, acela în care, întrebați dacă iau în calcul o posibilă demisie din Parlament în eventualitatea în care măsurile asumate de Guvernul Boc vor eșua, cei doi parlamentari au ezitat momente bune să dea un răspuns.
Deputatul Stavrositu a explicat, astfel, că actualele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare sunt luate tocmai în ideea de a împiedica majorarea taxelor, în vreme ce Zanfir Iorguș a mărturisit: "Eu trebuie să plătesc, ca deputat, prețul de
a-mi încheia cariera politică în acest mandat și, ca România sa iasă din criză, eu sunt de acord să plătesc acest preț". În ce privește, însă, momentul de la care acest gest s-ar concretiza, deputatul Colegiului 5 a făcut următoarea mențiune: "Cetățenii vor constata dacă această asumare a fost greșită și nu vor vota omul politic Iorguș în următorul mandat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Politică-Administrație : Proteste cu ouă la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 0.7269 secunde