Stațiunea Terra a primit undă verde de la Prefectură

3905
Stațiunea Terra a primit undă verde de la Prefectură - 73e4708f0e575b15d9c1a7b19dc67691.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a emis, în urma exercitării controlului de legalitate asupra actelor administrative aprobate de către Consiliul Local 23 August, avizul de legalitate pentru Hotărârea de CL 23/2010, referitoare la Planul Urbanistic Zonal "Zona Faleză Marea Neagră", în intravilanul comunei 23 August. Hotărârea menționată a primit votul aleșilor locali din 23 August în cadrul ședinței de Consiliu Local din 30 iulie.
Zona respectivă este parte a unei zone mai largi cu un pronunțat caracter turistic, în apropierea stațiunilor Olimp și Costinești, de-a lungul plajei și a falezei Mării Negre, cuprinsă în intravilanul localității. Conform informațiilor date publicității de către Instituția Prefectului Județului Constanța, acest proiect angrenează, alături de Primăria 23 August, investitori privați, iar potrivit PUZ-ului aprobat terenul va fi utilizat exclusiv în scop turistic, respectiv pentru funcțiuni de turism, restaurante, spații pentru alimentație publică, baze de agrement, terase, piscine, spații verzi, parcări, construcții aferente rețelelor edilitare. În ceea ce privește dotarea tehnico-edilitară, rețelele existente în comuna 23 August urmează a fi extinse și completate cu rețele de canalizare, de alimentare cu apă, de gaze și telecomunicații.
Despre acest proiect, repre-zentantul Guvernului în teritoriu la Constanța, Claudiu Palaz, a declarat că "este începutul unui proces de dezvoltare a viitoarei stațiuni turistice Terra, ce se preconizează a se realiza în zona administrativ-teritorială a comunei 23 August, continuând în acest fel onomastica stațiunilor din sudul litoralului, pe care îl dorim revigorat și care cu siguranță își va recăpăta strălucirea prin astfel de proiecte".
Prefectul Palaz a precizat, de asemenea, că avizarea acestui PUZ dă practic undă verde investitorilor: "Asta înseamnă că de mâine pot începe investițiile, pot fi eliberate autorizațiile pentru stațiunea Terra".
Amintim că această inițiativă a constituit motivul unui conflict între primarul din 23 August, Mugur Mitrana, și Consiliul Județean Constanța, aceasta din urmă refuzând să-și dea avizul pentru PUZ. Așa cum a menționat și prefectul Palaz, primarul a intentat CJC-ului un proces, pe care, de altfel, l-a câștigat, inclusiv recursul. Cu alte cuvinte, Terra începe, la câțiva ani după ideea inițială, să prindă contur, alăturându-se celorlalte stațiuni cu nume de planete – Neptun, Jupiter, Venus și Saturn.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4593 secunde