Amendamente la legea bugetului de stat

Spitalul Județean Constanța și primăriile, prioritățile deputaților Bogdan Huțucă și Robert Boroianu, de la PNL

535
4

Articole de la același autor

Deputații PNL de Constanța, Bogdan Huțucă și Robert Boroianu, au depus mai multe amendamente la proiectul bugetului de stat și asigurărilor sociale pe 2018.


Unul dintre amendamentele propuse de cei doi parlamentari se referă la suplimentarea sumelor alocate Ministerului Sănătății, pentru capitolul "Dotarea unităților sanitare cu aparatură medicală", cu suma de 1.140.000 lei, bani care vor fi folosiți pentru dotarea Spitalului Clinic Județean Constanța cu aparatură fibroscan și aparat ecograf cu elastosonografie. 


"Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța deservește peste 200 de mii de pacienți în întreaga regiune. Pacienții cu hepatita C reprezintă un procent cuprins între 10-15% din totalul pacienților, iar tratamentul asigurat în urma achiziției aparaturii medicale este accesibil, eficace (non-interferon) și neinvaziv (înlocuind puncția biopsie hepatică). De aceea, este absolut necesar să ajutăm Spitalul Județean Constanța să se echipeze cu cele două aparate, care vor crește semnificativ calitatea actului medical", a declarat deputatul Robert Boroianu.


De asemenea, parlamentarii liberali au amendat proiectul bugetului de stat și în ceea ce privește nivelul încasărilor la bugetul de stat, propunând majorarea veniturilor bugetare, printr-o mai bună colectare a resurselor, în vederea respectării reglementărilor europene ratificate de România cu privire la constrângerile bugetare, în vederea reducerii deficitului bugetar cu 0,8% din PIB (pentru încadrarea în obiectivul pe termen mediu). 


PNL solicită mai mulți bani și pentru primării


Un alt amendament foarte important, care se aliniază cu poziția Asociației Orașelor din România (AOR), se referă la asigurarea finanțării administrațiilor publice locale, măcar la nivelul anului fiscal 2017, finanțare grav periclitată de "cascadoriile" PSD în domeniul fiscal. În opinia liberalilor, reducerea cotei unice de impozitare va lovi puternic în bugetele administrațiilor publice locale, care vor fi lăsate fără importante sume de bani. 


"Potrivit amendamentului depus, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale și din impozitul din pensii se repartizează o cotă de 20% la bugetul local al județului; 58% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; 22% într-un cont distinct, deschis pe seama direcției generale regionale a finanțelor publice/administrației județene a finanțelor publice, la trezoreria municipiului reședință de județ.


Totodată, din cota de 22,00% se repartizează bugetului local al județului o cotă de 27%, în completarea veniturilor proprii, în vederea asigurării unui buget minim de funcționare calculat prin înmulțirea numărului de locuitori ai județului cu suma de 300 lei, iar diferența rămasă se utilizează pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor, în completarea veniturilor proprii, în vederea asigurării unui buget minim de funcționare la nivelul sumei de: 750 lei/locuitor pentru unități administrativ-teritoriale care au statut de comună; 850 lei/locuitor pentru unități administrativ-teritoriale care au statut de oraș sau municipiu, altele decât cele reședință de județ; 950 lei/locuitor pentru unități administrativ-teritoriale care au statut de municipiu reședință de județ", a explicat deputatul Bogdan Huțucă.


Totodată, liberalii din Constanța au mai solicitat introducerea unei noi prevederi, potrivit căreia comunele, orașele, municipiile și județele nu vor avea mai puțin de 1,5 milioane de lei pentru comune, 6 milioane de lei pentru orașe,10 milioane de lei pentru alte municipii decât reședințe de județ și 50 milioane de lei pentru municipii reședințe de județe. 


Un alt amendament susținut de deputații PNL de Constanța specifică faptul că termenele prevăzute la alin. (6), respectiv alin.(7) al art. 22 din Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA se prorogă până la data de 31 decembrie 2019.


"Pentru sectorul privat, este important ca o astfel de măsură să se aplice într-o perioadă de timp care să poată asigura stabilitatea regimurilor fiscale, predictibilitatea acestora, conformarea voluntară, precum și asigurarea schimbărilor informatice", se arată în expunerea de motive a deputatului Bogdan Huțucă.


Comentează știrea

Silviu
13 decembrie 2017
Papagali

Este de furat acolo gusterilor !

Lazar
13 decembrie 2017
Prioritatea lui Boroianu

Mai PNL-stilor numai faceati tara de ras cu acest Infractor Prof,Dr,Dr in fraude de la Gepeto,Boroianu Robert Aurel si sponzorizat la Partd si Prc ca Puiu Zarafina si alti la Pachet iau aparat cu avocati care au contribuit la devalizarea tari.Chiar nu pricepeti d-na,Carmen Mocanu ca suntem prosti facuti pe fata si astea voteza legile justitiei in Parlament.Sau Parlamentul Romaniei a ajuns o Jungla Africana la marginea Europei.

Numarul 4
13 decembrie 2017
Alta intrebare !

Nu mersi, nu prezinta incredere.

Vlad
13 decembrie 2017
Liberali lu peste

Voi sunteti alta aripa a PSD nu aveti nici o treaba cu liberalismul adică investiții , dezvoltare , proiecte pt tara idioților !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9445 secunde