Spațiile verzi ale Constanței, în pericol? Consiliul Local abandonează două proiecte

976
1
Spațiile verzi ale Constanței, în pericol? Consiliul Local abandonează două proiecte - spatiileverzialeconstantei-1430411077.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, joi, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe odinea de zi s-au aflat 38 de proiecte de hotărâri, însă, la începutul ședinței au fost retrase două proiecte. Mai exact, este vorba despre proiectele aflate pe ordinea de zi la numerele 21 și 28.

Primul proiect făcea referire la aprobarea Planului urbanistic zonal - zona delimitată de str. Suceava, str. Adamclisi, aleea Heracleea, aleea Capidava și aleea Argeșului, terenuri proprietate publică și privată, inițiator PUZ Savin Marcela. Potrivit consilierilor, pe acest teren urma să se construiască două parcări.

Supărați că spațiul verde se va transforma în parcare, mai mulți locuitori din zonă au venit la ședința Consiliului Local și au cerut să nu se aprobe acest proiect. Al doilea prevedea proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal - zona delimitată de str. Pescarilor, str. Zorelelor, alee acces, terenuri proprietate publică și privată, inițiator SC Metalica Pro Vest SRL.

"Am luat act de o serie de obiecțiuni, nemulțumiri, din partea locuitorilor, motiv pentru care propun retragerea proiectului de la nr.21 de pe ordinea de zi. Totodată, propun organizarea unei dezbateri publice cu participarea tuturor celor care au un interes în zonă, inclusiv a inițiatorului autorizației. Nu vreau ca cineva să aibă de suferit sau să fie nedreptățit", a declarat viceprimarul Decebal Făgădău.

De asemenea, el a explicat și de ce a fost retras proiectul aflat la nr. 28 pe ordinea de zi.

"Din punct de vedere legal și tehnic totul este în regulă cu acest plan urbanistic zonal. Cu toate acestea, am primit o înștiințare că există un litigiu cu privire la autorizația de construire", a spus Decebal Făgădău.

Cu toate acestea, el a subliniat, însă, că cele două proiecte nu au probleme din punct de vedere legal sau tehnic.

În schimb, un alt proiect controversat a fost votat de aleșii locali, singurii care s-au abținut de la vot fiind consilierii liberali și țărănistul Tudorel Chesoi.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal - zona delimitată la nord de bulevardul Aurel Vlaicu, la vest de aleea Umbrelor și aleea Melodiei, la sud de str. Soveja și la est de Bd. Al.Lăpușneanu, inițiator SC Agexcom Internațional SRL.

Consilierul Radu Matei de la PNL a explicat că, în viziunea liberalilor, zona la care se face referire în proiect este deja foarte aglomerată din punct de vedere urban. El a precizat că municipiul Constanța are nevoie de mai multe spații verzi. 

Comentează știrea

Andrei
1 mai 2015
Munceste de acasa!

Cautam oameni seriosi. Se lucreaza part-time. Este vorba de o Franciza Alternativa Noi oferim studii gratuite sub forma de cursuri trimise pe mail. Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Minim 18 ani. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "PART-TIME" la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2739 secunde