Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în dosarul de corupție

118
Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în dosarul de corupție - oprescu-1448039224.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu, în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Oamenii legii au mai dispus trimiterea în judecată și a altor opt inculpați, printre care Cristian Stanca, fostul șofer al primarului suspendat, Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor, și Mircea Constantinescu, directorul Direcției Economice din PMB.


Astfel, au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv inculpații:

Cristian Stanca, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate de luare de mită, complicitate la dare de mită și constituire a unui grup infracțional.

Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru luare de mită și constituire a unui grup infracțional.

Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (CCPBPB) cu atribuții de director adjunct, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și constituire a unui grup infracțional.

Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate la spălare de bani și constituire a unui grup infracțional.

Au fost trimiși în stare de arest la domiciliu inculpații:

Sorin Mircea Oprescu, primar al municipiului București, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional.

Bogdan Cornel Popa, director al CCPBPB și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematorilor Umane, la data faptelor, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, trafic de influență, spălare de bani, abuz în serviciu, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și constituire a unui grup infracțional organizat.

Romeo Albu, pentru complicitate la spălare de bani, complicitate la dare de mită și constituire a unui grup infracțional.

De asemenea, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, și Ruxandra Mihaela Avasiloea Petroi, director general al CCPBPB, la data faptelor, pentru luare de mită și constituire a unui grup infracțional.

Ion Niță a fost trimis și el în judecată, în stare de libertate, pentru complicitate la spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Sorin Oprescu, la DNA
Joi, 29 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Oprescu, eliberat din arest
Vineri, 09 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Sorin Oprescu rămâne în arest
Pagina a fost generata in 0.4137 secunde