Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcția de premier

300
2
Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcția de premier - soringrindeanupsdpropunereminist-1482949863.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit, ieri, la ora 16.00, în cadrul unei ședințe în care liderii social-democrați au decis pe cine să nominalizeze pentru funcția de prim-ministru. În consecință, la final au decis că Sorin Grindeanu este noua propunere a coaliției PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru, a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o con-ferință de presă. 


"Au fost mii de mesaje prin care ni se cerea să trecem la suspendarea președintelui. Am stat și am discutat cu colegii și am ajuns la varianta cu propunerea unei alte persoane pentru funcția de prim-minitru și această persoană este Sorin Grindeanu. Am ales să nu aruncăm țara într-o criză politică", a spus Liviu Dragnea. 


Totodată, el a precizat că partidul a avut mai multe variante - să declanșeze suspendarea președintelui Klaus Iohannis, să mențină propunerea inițială, Sevil Shhaideh, sau să meargă cu un nou nume. Dragnea a arătat că social-democrații i-au propus să își asume el însuși funcția, dar a refuzat, pentru că nu a vrut să forțeze o lege, deși aceasta "este neconstituțională și nedreaptă". În plus, el a subliniat că nu crede că noul Guvern se va instala în acest an. 


"A trebuit să decidem dacă facem altă propunere, a doua propunere din partea colegilor mei să fiu eu, dar eu am spus că nu pot să obțin o funcție după o lege și atunci a trebuit să găsim o soluție, un coleg care să fie loial programului de guvernare și care să aibă capacitatea să înțeleagă că programul este dedicat românilor, să mergă la Palatul Victoria nu să-și facă acolo un pol de putere", a explicat Dragnea. 


Social-democratul Sorin Grindeanu are 43 de ani, este căsătorit, are doi copii, a absolvit Facultatea de Matematică, secția Informatică. A fost viceprimar al Timișoarei, ulterior deputat și ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta, iar actualmente este președinte al Consiliului Județean Timiș. 


"E o mare responsabilitate și o simt în spate. Am avut o rugăminte în fața colegilor din Comitetul Executiv Național și față de președintele Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa și care a făcut acest program de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia. E simplu, pentru că e foarte clar, pe etape, dar și complicat, pentru că este un program complex. De aceea, această propunere de a-mi fi tot timpul alături și de a mă ajuta, dacă propunerea va fi acceptată de președintele Iohannis", a spus Sorin Grindeanu. 


Comentează știrea

a-mirabilis
29 decembrie 2016
experienta politica mai mare decat zero

Despre nominalizarea Primului,sincer ,am ceva retineri pentru succesul lui,nu al partidului.Intradevar,omul este titrat,scolit,umblat dar este curvit in politica de prea mult timp.Imi este teama sa nu sa creada ,,Salvatorul'',ingerul care vine pe un cal alb .De ce aveam mai multa incredere in urmasa lui Ginghis Han?Pentru ca avea multa experienta in administratie,adica la executiv,nu avea probleme cu justitia si respecta credinta religioasa la un nivel decent si pe a ei si pe a celorlalti. Era scolita .Fiind de putin timp in politica,practic mai putin de 2ani, nu a apucat sa se ....,,jmechereasca ''in clasa negustorilor de sperante. Refuzul a fost un inceput ratat al unui deziderat cantat pe la toate colturile de strada si chiar in piata mare.,,O noua clasa politica,Oameni noi,jos hotii etc.

MIHAI
29 decembrie 2016
VARIANTA NR 2

dl Grindeanu presedintele CJC .Timis ,.devotat celor care l-au ales in aceasta functie , a declarat recent ca nu vrea sa fie nici ministru nici premier , ca este om serios si va respecta votul celor care l-au ales ramanand patru ani in functia de presed. CJC . Dupa aceasta declaratie plina de patriotism local si dragoste față de alegatori , ne trezim ca declara cu acelasi simt patriotic ca vrea sa dea curs dorintei nationale si ca accepta sacrificiul de a fi premier . dar cu conditia ca Dragnea sa-i fie alaturi in chip de tutore ( arac ) de care sa se sprijine , avand in vedere ca , declara Grindeanu , Programul " este foarte clar , pe etape ,dar si complicat fiind un program complex ", deoarece , zice dansul , se refera la toate aspectele . In consecinta , Dragnea , mămos si patern in acelasi timp , il va duce de mana , daca va fi nevoie , chiar si la toaleta . In paralel si in acelasi timp , Tariceanu si țucălarul sau Constantin , vor avea grija de somnul acestuia si-l vor veghea zi si noapte .pe matematicianul premier care va calcula permanent cu cat a crescut nivelul de trai din momentul numirii sale . Increderea noastra va fi totala avand in vedere declaratia lui Dragnea ca viitorul premier nu este nici agent Hezbolah , Hamas , Grindeanu nefiind altceva decat omul de paie al lui Dragnea , deci inofensiv si nu va atenta la functia acestuia . Deducem asta din declaratia lui Dragnea ca Grindeanu nu nmerge la Palatul Victoria ca sa-si creeze un pol de putere . Daca se va realiza aceasta numire , va trebui sa le fim recunoscatori liberalilor pentru insuccesele lor , pentru faptul ca in acest fel , a dat posibiltatea ca PSD sa ne duca in urmatorii patru ani pe cele mai inalte culmi de fericire , progres , prosperitate si modernizare . Romanii stiu insa ca toamna se numara bobocii , si ca cine crede tot ce-i spui este vai de capul lui . Sa le fim recunoscator celor doi ( cotoiul si vulpoiul ) ca nu -l mai suspenda pe Johannis si ca n-au permis ca Romania sa intre in criza . Mare noroc avem . Pana una , alta , recunoastem ca dl Grindeanu are o calitate care nu poate fi pusa la indoiala : este fotogenic .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.123 secunde