Sondaj alegeri prezidențiale. "Îl putem susține pe Tăriceanu dacă rupe alianța cu PSD"

1156
Sondaj alegeri prezidențiale.

Articole de la același autor

Apropierea europarlamentarelor a dat startul sondajelor de opinie în materie de alegeri. În cursul zilei de ieri, a apărut pe piață ultimul sondaj realizat cu privire la alegerile prezidențiale din toamnă.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională, la comanda Omnibus, în perioada 12-25 martie 2019, pe un eșantion național de 1.067 de persoane la domiciliul respondenților, având o eroare statistică de +/- 3% și a fost prezentat, ieri, la Digi 24, dar și pe alte canale media.

În acest context, 74% din respondenți au o optiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare, cu 8% mai mult față de luna ianuarie.

Potrivit sondajului, topul preferințelor alegătorilor îl deschide președintele Klaus Iohannis. Șeful statului ar obține în primul tur 36 de procente.

Pe locul al doilea, dar la o distanță destul de mare de actualul președinte al României, s-ar poziționa liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu 23%. El este urmat de partenerul de coaliție, Liviu Dragnea, pentru care ar opta aproximativ 15% dintre români. Fostul prim-ministru Dacian Cioloș ar primi 9% din voturi și cu 3 procente mai puțin s-ar îndrepta către comisarul european Corina Crețu, de la Pro România.

Combinații politice în prag de prezidențiale

De altfel, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale din toamnă, vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a făcut, zilele trecute, câteva afirmații care întregesc tabloul că Liviu Dragnea ar putea fi doar un simplu candidat al PSD fără șanse reale la statutul de președinte al României.

Prezent la Constanța, fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, printre altele, că Pro România își propune să susțină candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale dacă liderul ALDE părăsește alianța cu PSD. Lucru care, de altfel, este pe cale să se întâmple până la alegerile prezidențiale.

Mai mult, vice-președintele Pro România, Adrian Tuțuianu, a spus că Liviu Dragnea este rugat de organizațiile PSD din țară să candideze la alegerile prezidențiale din partea partidului.

"A fost rugat chiar și la Târgoviște. Doamna Rovana Plumb a vrut să îi întoarcă domnului Dragnea un serviciu. Dragnea i-a spus te punem prima pe listă și poate comisar european, iar Rovana Plumb a rugat primarii, așa, într-un stil maoist, să îl roage pe domul Dragnea să candideze, că fără dânsul nu se poate", a declarat vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu.

Întrebat, într-o conferință de presă, la Constanța, dacă dă ca certă candidatura lui Liviu Dragnea la prezidențiale, Adrian Țuțuianu a confirmat.

"Vă spun că Dragnea va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD. Lucrul acesta îl știm de multă vreme și este un motiv care ne-a despărțit, pentru că noi, cei care suntem azi în Pro România, nu am crezut vreodată în șansele lui Dragnea. A doua certitudine este că Tăriceanu nu va fi niciodată candidatul comun al celor două partide, PSD și ALDE. Domnul Călin Popescu Tăriceanu va merge în spate cu ALDE. Ar putea să meargă, de exemplu, susținut și de Pro România dacă pleacă din coaliția de guvernare", a mai adăugat Adrian Țuțuianu.

Cu toate acestea, el a spus că Pro România poate avea și candidat propriu la prezidențiale și a dat ca exemplu pe Corina Crețu sau Sorin Câmpeanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5709 secunde