Mai multe ştiri online:

Solicitarea DNA în cazul Tăriceanu, tergiversată de senatori

Ştire online publicată Miercuri, 17 Aprilie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Comisia Juridică din Senat a amânat, ieri, din nou, pentru a șaptea oară, luarea unei decizii în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale, anul trecut.

Soluția invitării unui reprezentant al Parchetului General la Comisia juridică din Senat pentru susținerea cauzei referitoare la solicitarea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost avansată, ieri, în ședința comisiei, de social democrați.

O decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, a precizat președintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, la Digi24. El a menționat că o invitație similară nu a mai fost formulată de Comisia juridică în ultimii doi ani, de când conduce această comisie.

Referitor la acest subiect, senatorul PNL Daniel Fenechiu consideră că această propunere, avansată de reprezentanții PSD din Comisia juridică, reprezintă o „tergiversare“ a soluționării solicitării DNA în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că Biroul Permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă Comisia juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două ședințe în care era de așteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri DNA de încuviințare, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Tăriceanu a declarat, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privința cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menționând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susțin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviințeze sau să respingă solicitarea DNA. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37474 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2266 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7148 secunde