ȘOC în Ungaria: ÎNFRÂNGERE total neașteptară pentru Viktor Orban

259
ȘOC în Ungaria: ÎNFRÂNGERE total neașteptară pentru Viktor Orban - dacauenunevreanevaajutachinavikt-1519672637.jpg
Partidul aflat la putere în Ungaria, Fidesz, a suferit o înfrângere surprinzătoare în cadrul unor alegeri speciale în orașul Hódmezõvásárhely. Rezultatul negativ vine chiar cu câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, scrie The Guardian.

Viktor Orban va candida din partea Fidesz la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 8 aprilie iar prim-ministrul ungar va încerca să își asigure al treilea mandat consecutiv drept prim-ministru bazându-se pe o retorică populistă și anti-imigranți, informează News.ro.

Mai devreme luna aceasta, Orban a declarat că opoziția a pierdut contactul cu realitatea și că este "fără speranță", dar victoria de sâmbătă a lui Peter Marki-Zay ar putea schimba situația.

Rezultatul a venit ca un șoc pentru suporterii Fidesz, în special pentru că Hódmezõvásárhely este orașul natal al lui Janos Lazar, un aliat important al lui Orban. La ultimele alegeri locale, în 2014, Fidesz a câștigat cu 61% din voturi.

Prezența la vot a fost sâmbătă de peste 61% și acest lucru demonstrează că susținătorii opoziției ar putea fi mai periculoși decât s-a crezut până acum.

Site-ul de știri index.hu a notat nu doar victoria candidatului opoziției ci și diferența de 15% în favoarea lui.

Sondajele arată că Fidesz ar lua 50% din voturi dar un scandal de corupție care îl privește pe ginerele lui Orban precum și o posibilă mușamalizare a guvernului privind numărul de imigranți acceptați ar putea înclina balanța în cealaltă direcție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9646 secunde