Soarta impozitului pe cifra de afaceri, la mâna Coaliției de guvernare PSD-ALDE

110
Soarta impozitului pe cifra de afaceri, la mâna Coaliției de guvernare PSD-ALDE - dragneatariceanu-1500279703.jpg

Articole de la același autor

Coaliția de guvernare PSD/ALDE va decide astăzi soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din România după ce, aflat la Bruxelles, la o întâlnire cu șeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose afirmase că impozitul nu se va aplica.

Președintele PSD Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat, în repetate rânduri, drept autorul moral al ultimelor programe de guvernare ale partidului său, a refuzat să comenteze declarația premierului.

"Nu știu ce a declarat premierul și din moment ce nu știu nu vreau să comentez pentru că pot fi nuanțe, dar vom discuta luni (astăzi – n.red.) în coaliție." El a ținut însă să menționeze că există în prezent un impozit pe cifra de afaceri a IMM-urilor (companii cu afaceri de sub 500.000 de euro) și la aceste prevederi nu se va renunța.

Dragnea a mai spus, citat de Mediafax, că nu a primit nicio simulare legată de impozitul pe cifra de afaceri, însă, dacă premierul le prezintă în ședința de coaliție și sunt argumente în favoarea susținerii poziției guvernului, PSD nu va avea obiecții: "Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose când vorbește cam știe ce vorbește, deci dacă face o afirmație înseamnă că este bazată pe o analiză și în mod firesc cel care trebuie să anunțe primul este primul-ministru, pentru că el conduce guvernul și el conduce actul de guvernare".

Președintele Klaus Iohannis a intervenit de mai multe ori, în ultimele zile, în disputa guvern - mediul de afaceri legată de impozitarea afacerilor în loc de impozitarea profitului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9682 secunde