€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Shinzo Abe: România este un partener crucial pentru Japonia

Ştire online publicată Marţi, 16 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat marți că România este un partener crucial pentru Japonia, adăugând că a convenit cu președintele Klaus Iohannis ca între cele două țări să existe o strânsă cooperare pentru a „menține și a consolida ordinea legii la nivel internațional”.


„România ocupă o poziție geografică strategică în Europa și constituie un partener crucial pentru Japonia, țările noastre având la bază valori și principii comune, precum libertatea, democrația, drepturile omului, statul de drept”, a afirmat Shinzo Abe, la Palatul Cotroceni, în declarația comună cu președintele Klaus Iohannis.

Premierul Japoniei a arătat că discuțiile cu președintele Iohannis au vizat mai multe domenii, inclusiv domeniul securității.

„Este extrem de important faptul că domnul președinte și cu mine avem convingerea comună că nu putem accepta înarmarea nucleară a Coreii de Nord și considerăm că este necesar să se intensifice la maximum presiunea asupra acestei țări. De asemenea, am putut confirma și viziunea noastră comună în ceea ce privește importanța rezolvării imediate a problemei răpirilor de cetățeni. În condițiile în care în societatea internațională se instalează instabilitatea, este necesară o cooperare încă și mai puternică ca până acum între Japonia și Europa, în numele valorilor comune pe care le avem la bază. Din acest punct de vedere, Japonia sprijină Europa în unitatea și coeziunea ei”, a spus Shinzo Abe.

El a precizat că discuțiile au vizat și domeniul economic.

„Pentru economia României, subiectul cel mai important este consolidarea infrastructurii, iar Japonia se implică cu toată dăruirea în planul de realizare a accesului rapid între București și Aeroportul Internațional 'Henri Coandă' prin construirea magistralei 6 (n.r. - de metrou). Pentru a încuraja schimburile și cooperarea la nivel de resursă umană, recent am decis ridicarea obligativității vizelor de intrare în Japonia pentru cetățenii români și sper că din ce în ce mai mulți români vor veni să viziteze Japonia”, a mai spus Shinzo Abe.

El a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru dezvoltarea relațiilor politice, economice, culturale și în toate celelalte domenii între Japonia și România.

Shinzo Abe a menționat că este prima sa vizită în România în calitate de premier al Japoniei, amintind că în urmă cu 35 de ani a venit în țara noastră într-o vizită privată.

„Mă bucur că vizitez România în acest an al Centenarului Marii Uniri. (...) Îmi pare bine că am vizitat Grădina Japoneză din București și mulțumesc pentru primirea foarte călduroasă care mi s-a făcut în această țară, în România. Am putut, de asemenea, să cunosc cultura română și acest lucru este extrem de important pentru mine”, a adăugat premierul Japoniei.

Sursa: AgerpresDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3875 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8171 secunde