Senatul dă undă verde constituirii unui partid cu trei membri

153
1
Senatul dă undă verde constituirii unui partid cu trei membri - senatuldaundaverde-1429719812.jpg

Articole de la același autor

Senatorii au aprobat, ieri, cu 100 de voturi "pentru", o abținere și nouă voturi "împotrivă", propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii partidelor politice nr.14/2003, care permite, între altele, ca actul de constituire a unui partid politic să fie semnat de cel puțin trei membri fondatori. 


Conform actului normativ, partidele politice se pot organiza și funcționa la nivel național, la nivel local sau atât la nivel național, cât și local, conform statutului propriu. Actul de constituire poate fi semnat de cel puțin trei membri fondatori. 


Proiectul de lege modifică, totodată, unul dintre criteriile privind constatarea inactivității unui partid politic. Astfel, desemnarea de candidați de către un partid politic, singur sau în alianță, nu se mai raportează la două campanii electorale parlamentare succesive, ci la două campanii electorale succesive, cu excepția celei prezidențiale, dar cerințele sunt diferite în funcție de natura alegerilor - locale, parlamentare sau europarlamentare. 


În noua lege, se abrogă art. 48 în vigoare, conform căruia un partid politic se dizolvă dacă nu obține, la două alegeri generale succesive, un număr de cel puțin 50.000 de voturi la nivel național pentru candidaturile depuse în oricare dintre scrutinurile următoare: consilii județene, consilii locale, Camera Deputaților, Senat. În cazul acestui proiect, Senatul este prima cameră sesizată.


Comentează știrea

Cioboata Radu
23 aprilie 2015
Senatul da unda verde constituirii unui partid cu trei membri

Am senzatia ca este cea mai mare prostie, probabil se va umple clasa politica de partide de tigani, de hoti de criminali, de orice este in afara legii. RUSINE SENATORILOR !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5555 secunde