Senatul a votat plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului

143
1
Senatul a votat plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului - senatulromaniei-1506440381.jpg
Senatul a votat, în ședința de plen, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a ordonanței de urgență privind plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la suma de 8.500 de lei pe lună. Proiectul de lege a fost votat cu 72 voturi "pentru", 30 "împotrivă" și patru abțineri. 


"E o ordonanță pe care Guvernul a gândit-o superficial. E o politică represivă la adresa familiei și la adresa creșterii natalității. Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constituționalitate. Sunt foarte mulți cei care le-au sesizat. Din păcate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a înaintat sesizarea noastră la Curtea Constituțională și, evident, dacă ordonanța va fi votată, va exista o sesizare la CCR. Sunt afectate indemnizații în plată, ceea ce nu este deloc corect. A fost o ordonanță care nu justifica deloc urgența, dat fiind faptul că spuneți că sunt afectate de această măsură doar câteva sute de persoane. Eu cred că este o obrăznicie din partea Executivului să tratezi familiile ca pe asistați sociali. Nimeni nu stă nici la ușa PSD, nici la ușa ALDE să ceară acești bani, pentru că PSD sau ALDE îi au în buzunar și doresc sau nu doresc să îi dea", a spus Alina Gorghiu (PNL) la dezbaterea proiectului de lege.


La rândul ei, social-democrata Ecaterina Andronescu a declarat, în timpul dezbaterilor, că legea va duce la realizarea unei "corectitudini și la corectarea derapajelor".


"Eu nu am văzut această ordonanță ca fiind o lege care să plafoneze, ci care să realizeze o corectitudine în ceea ce privește indemnizația pentru creșterea copilului. Banii nu sunt ai PSD, nici ai PNL, dar niciun leu nu se poate distribui decât potrivit legislației pe care Parlamentul României o aprobă. Și această lege asta vine să facă: să corecteze derapajele", a afirmat Andronescu.


Comentează știrea

irina
27 septembrie 2017
copii

cata grija are guvernul de copii,s-au laudat ca au platforma pe categorii de varsta si au inceput sa dea in cap la pensionari,la studenti le-a acordat gratuitate pe tren,si faceti copii ca nu mai are cine asigura pensiile si exact copiilor da-ti in cap,de aceea multi pleaca in afara sau nu vor sa lucreze,o sa se numeasca tara romani,tara tiganilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde