Mai multe ştiri online:

Senatorul Ștefan Mihu, de la PSD: "Prin trecerea în neființă a Regelui Mihai I, România pierde un patriot autentic"

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Decembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Parlamentarul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța, a susținut, recent, declarația politică „Regele Mihai și devenirea democratică a României”.

Acțiunea a avut loc în plenul Senatului și a fost prilejuită de cele trei zile de doliu național.

În aceste zile triste de doliu național, parlamentarul constănțean a vorbit despre Mihai I, ca fiind „nu doar ultimul Rege al României, ci și ultima mare personalitate istorică implicată activ în evenimentele legate de desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial”.

„Domnia lui Mihai I a reprezentat pentru România ultima redută reală și formă de rezistență efectivă în calea instaurării regimului totalitar comunist, concretizată, în perioada 1945-1946, prin greva regală și refuzul Regelui de a mai contrasemna acte ale guvernului pro-comunist Petru Groza”, a spus parlamentarul Ștefan Mihu.

În plus, senatorul PSD le-a reamintit colegilor săi din Parlamentul României că Regele Mihai I a fost obligat de către regimul pro-sovietic să abdice și să ia calea exilului, fapt care a marcat în mod clar îndepărtarea țării de la valorile democratice occidentale.

„În același timp, nu poate fi uitată contribuția majoră pe care Regele Mihai a avut-o în procesul de integrare a României în comunitatea europeană și euroatlantică, în eforturile depuse de țara nostră după căderea regimului comunist. Prin trecerea în neființă a Regelui Mihai I, România pierde un mare român, un patriot autentic, un democrat convins, un om care nu a abdicat niciun moment de la responsabilitățile sale față de țară și popor. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a mai spus senatorul Ștefan Mihu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8263 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8485 secunde