Senatorul Ștefan Mihu, de la PSD: "Prin trecerea în neființă a Regelui Mihai I, România pierde un patriot autentic"

664
3
Senatorul Ștefan Mihu, de la PSD:

Articole de la același autor

Parlamentarul Ștefan Mihu, de la PSD Constanța, a susținut, recent, declarația politică "Regele Mihai și devenirea democratică a României".

Acțiunea a avut loc în plenul Senatului și a fost prilejuită de cele trei zile de doliu național.

În aceste zile triste de doliu național, parlamentarul constănțean a vorbit despre Mihai I, ca fiind "nu doar ultimul Rege al României, ci și ultima mare personalitate istorică implicată activ în evenimentele legate de desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial".

"Domnia lui Mihai I a reprezentat pentru România ultima redută reală și formă de rezistență efectivă în calea instaurării regimului totalitar comunist, concretizată, în perioada 1945-1946, prin greva regală și refuzul Regelui de a mai contrasemna acte ale guvernului pro-comunist Petru Groza", a spus parlamentarul Ștefan Mihu.

În plus, senatorul PSD le-a reamintit colegilor săi din Parlamentul României că Regele Mihai I a fost obligat de către regimul pro-sovietic să abdice și să ia calea exilului, fapt care a marcat în mod clar îndepărtarea țării de la valorile democratice occidentale.

"În același timp, nu poate fi uitată contribuția majoră pe care Regele Mihai a avut-o în procesul de integrare a României în comunitatea europeană și euroatlantică, în eforturile depuse de țara nostră după căderea regimului comunist. Prin trecerea în neființă a Regelui Mihai I, România pierde un mare român, un patriot autentic, un democrat convins, un om care nu a abdicat niciun moment de la responsabilitățile sale față de țară și popor. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!", a mai spus senatorul Ștefan Mihu.

Comentează știrea

Nicu
15 decembrie 2017
Poate invatati ceva din vorbele unui rege...

Oare regele ar fi fost de acord cu legile alea impotriva romanilor..?

sorin
17 decembrie 2017
ciocu mic

bai ....rahatule...cine esti tu sa-ti dai cu parerea despre rege ?....Un cacat cu ochi...asta esti. Un psdist imputit...slugoi de-alui dragnea. Tu sa misti in front , acolo la parlament cand votati pt furturi. In rest ciocu mic slugoi imputzit.

king
17 decembrie 2017
ha ha ha

ce baiat de treaba

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5701 secunde