Senatorul Robert Cazanciuc propune modificarea Codului Penal privind uciderea din culpă

449
Senatorul Robert Cazanciuc propune modificarea Codului Penal privind uciderea din culpă - propuneresenat-1534516810.jpg
Președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, va propune ca în cazul șoferilor care conduc autoturisme fără permis sub influența băuturilor alcoolice și comit infracțiunea de ucidere din culpă să nu mai poată fi acordată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 


El consideră că soluția legislativă propusă va contribui la salvarea a sute de vieți anual.


"Voi propune colegilor mei, senatori și deputați, la începutul sesiunii parlamentare septembrie 2018, să modificăm articolul 192 din Codul Penal referitor la uciderea din culpă, astfel încât, în situația săvârșirii acestei infracțiuni de către o persoană care conduce un autoturism fără a poseda permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice, adică în concurs cu infracțiunea de conducere fără permis, sau cu infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, să nu mai poată fi acordată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.


El a constatat că există o indignare a opiniei publice față de o asemenea abordare, considerată mult prea blândă în cazul curmării unor vieți omenești de către o persoană care nu avea ce căuta pe șosele la volanul unui autoturism, fără permis de conducere ori în pragul unei come alcoolice.


Cazanciuc susține că mai puțin de 10 articole din cele 445 ale Codului Penal au ajuns să genereze zeci de mii de dosare penale în fiecare an.


"Fără a fi imposibil de diminuat, prima categorie de infracțiuni necesită o abordare dincolo de rolul preventiv al legii penale, începând cu educația, nivelul de trai și înțelegerea complexității unor relații interumane într-o societate aflată între Orient și Occident. Dincolo de social, însă, este dublarea numărului de infracțiuni rutiere de la un an la altul, care arată că toleranța trebuie să aibă anumite limite. Putem să dăm vina pe starea proastă a infrastructurii rutiere - și fiecare cetățean român are tot dreptul să critice acest lucru, iar decidentul politic are obligația ca, până la realizarea marilor proiecte care îl vor face nemuritor, să reinventeze schimburile 2 și 3 de lucru pentru a rezolva micile proiecte care pot îmbunătăți viețile de zi cu zi ale oamenilor", se arată în postarea senatorului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7683 secunde