Senatorul Cristiana Anghel propune grațierea unor pedepse

221
1
Senatorul Cristiana Anghel  propune grațierea unor pedepse - senatorulcristianaanghel-1403447740.jpg

Articole de la același autor

Senatorul PC Cristiana Anghel a inițiat un proiect de lege, depus pe 13 iunie la Senat, care prevede grațierea pedepselor cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, excepție făcând persoanele care au săvârșit infracțiuni precum omor, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, act sexual cu minor.

Potrivit proiectului, se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum și pedepsele cu amendă, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanță.

De asemenea, inițiativa prevede că se gra-țiază cu o treime pedepsele cu închisoarea între 2 și 5 ani inclusiv, cu o pătrime pedepsele cu închisoarea între 5 și 8 ani inclusiv, o jumătate pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii în întreținere cu vârsta de până la 5 ani inclusiv, cu jumătate pedepsele aplicate persoanelor care, conform certificatului medical, sunt diagnosticate cu boli incurabile în fază terminală.

În proiect se precizează că de aceste prevederi nu beneficiază recidiviștii și cei care au săvârșit infracțiuni precum: omor, determinare sau înlesnire de sinucideri, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, rele tratamente aplicate minorului, uciderea sau vătămarea nou-născutului, proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal, act sexual cu minor, corupere sexuală a minorului, tâl-hărie, tortură, represiunea nedreaptă, evadarea, nerespectarea regimului materialelor nucleare, incest, infracțiuni contra securității naționale.

Inițiativa a fost înregistrată la Senat, prima Cameră sesizată, pentru dezbatere, pe 13 iunie. Pe 17 iunie, proiectul a fost trimis pentru aviz la Consiliul legislativ, cu termen 17 iulie 2014, și pentru punct de vedere la Guvern. 

Comentează știrea

NELU
23 iunie 2014
MASURA NEOPORTUNA

A gratia = a pune palma. Nu este nevoie de asa ceva. Au intrat prea multi pesti mari in plasa si nu trebui sa raspunda ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5455 secunde