Senatorii au stabilit cum au voie să iasă minorii din țară

218
Senatorii au stabilit cum au voie să iasă minorii din țară - senatoriiaustabilit-1473258844.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat, ieri, propunerea de lege ce permite minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani să călătorească în străinătate neînsoțiți de o persoană majoră câtă vreme au acordul părinților, dispun de documentele necesare și se deplasează exclusiv cu avionul.


Tot printr-un amendament al Comisiei au fost clarificate documentele de care minorul are nevoie pentru a părăsi țara.


"Organele poliției de frontieră permit ieșirea din România a cetățenilor români minori care au împlinit vârsta de 14 ani, titulari ai unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărți de identitate și neînsoțiți de o persoană fizică majoră. Ieșirea este permisă exclusiv pentru călătoriile efectuate cu avionul. Pentru aceasta trebuie să prezintă o declarație a ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia 


i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, statul sau statele de destinație, perioada în care urmează să se desfășoare călătoria, precum și scopul călătoriei", se arată în document.


Potrivit inițiatorilor, legislația în vigoare permite ieșirea din țară a minorilor numai în cazul în care aceștia sunt însoțiți de o persoană majoră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde