Senatorii au aprobat tacit declararea Zilei Independenței naționale pe 10 mai

222
Senatorii au aprobat tacit declararea  Zilei Independenței naționale pe 10 mai - senat-1518014187.jpg

Articole recomandate

Senatul a adoptat tacit, în ultima ședință a plenului, propunerea legislativă privind declararea datei de 10 Mai drept "Ziua Independenței naționale", pentru care termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 20 decembrie 2017.

Potrivit Agerpres, nota de adoptare tacită a fost citită în plen de președintele de ședință, senatorul Claudiu Manda.

Inițiatorul, senatorul ALDE Ion Hadârcă, menționează în expunerea de motive a actului normativ că pe 10 mai 1866 principele Carol, care părăsise Castelul Sigmaringen, a ajuns în București și la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declarația de Independență a României.

Comisia pentru administrație din Senat a acordat raport de respingere propunerii legislative atrăgând atenția asupra posibilității creării unui paralelism legislativ, având în vedere că Legea 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare națională este în vigoare. Raportul însă nu a fost supus votării în plenul Senatului până la termenul stabilit de Biroul Permanent, iar actul normativ a fost adoptat tacit. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3456 secunde