Mai multe ştiri online:

Senat: Persoanele condamnate penal au voie să candideze la Președinție

Ştire online publicată Joi, 23 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Senatul a respins, ieri, inițiativa legislativă inițiată de un grup de parlamentari PNL prin care se propunea ca persoanele condamnate penal definitiv să aibă interdicție de a candida pentru funcția de șef al statului.


Conform Agerpres, propunerea legislativă, cu caracter organic, nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru adoptare, mai exact 30 de voturi „pentru” și 60 „împotrivă”.


„Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute de art. 37 din Constituția României, republicată, pentru a fi alese sau care au fost alese anterior de două ori ca președinte al României. Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări penale definitive”, se arată în propunerea legislativă respinsă de Senat.


Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă vine în întâmpinarea dorinței legitime a cetățenilor României de a fi reprezentați de persoane fără probleme penale și, astfel, de a face un pas înainte în lupta împotriva corupției.


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7509 secunde