Senat: Ministrul Viorel Ilie va fi audiat pe 13 septembrie în Comisia juridică

332
Senat: Ministrul Viorel Ilie va fi audiat pe 13 septembrie în Comisia juridică - audieresenatviorelilie-1504621648.jpg
Membrii Comisiei juridice au stabilit ca ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, să fie audiat miercuri, 13 septembrie, în dosarul de la DNA care îl vizează și care a fost deschis, ieri, la Comisia juridică.


Dosarul, care include două volume, poate fi studiat în sala de ședințe a Comisiei juridice.


Raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la acest dosar va fi depus la Biroul permanent al Senatului într-un termen de două săptămâni. 


Pe 25 august, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.


"Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a organizat un concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale de execuție pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcțiile, în detrimentul altora, criteriul competenței devenind total nerelevant", își motiva DNA solicitarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde