Senat: Medicii se pot pensiona, la cerere, la 67 de ani

604
Senat: Medicii se pot pensiona, la cerere, la 67 de ani - senat-1539184507.jpg

Articole de la același autor

Senatorii au adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, un proiect legislativ prin care se dă posibilitatea medicilor de a se retrage din activitate, la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără însă a li se afecta dreptul de a beneficia de pensie la vârsta de pensionare.

Senatorul social-democrat Florian Bodog, unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat în plen că actul normativ vine în completarea "tuturor măsurilor luate de Guvern" pentru a compensa problema absenței medicilor în anumite spitale județene care au rămas fără specialiști.

"Fac precizarea că această modificare legislativă nu afectează cu nimic celelalte posibilități de continuare a activității pentru membrii Academiei, pentru doctorii în medicină. Deci nu am anulat absolut niciuna din prevederile legale existente în momentul de față, doar am adăugat această posibilitate ca medicii, la cerere, să poată să-și prelungească activitatea - cei care nu fac parte din categoriile deja exceptate", a explicat Florian Bodog, citat de Agerpres.

La rândul lui, senatorul liberal Leon Dănăilă a spus că propunerea de a-i menține în activitate pe medici până la 67 de ani este "foarte benefică".

"Avem un deficit foarte mare de medici, în special sunt unele spitale care se închid din cauza lipsei de specialiști. Să creezi un specialist la ora actuală este nevoie de aproximativ 10 -15 ani. Nu putem pune bază pe rezidenții care reușesc acum", a arătat Dănăilă.

"Conform statisticilor publice, deși promoțiile absolvenților de învățământ superior de licență în domeniul medical, din ultimii ani din România, au fost de patru ori mai mari față de cei 2.500 de absolvenți în 1990, multe spitale din țară au secții închise din lipsă de specialiști", se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de senatorii social-democrați Florian Bodog și Ion Rotaru.

Proiectul face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Social : Anunț important pentru pensionari!
Vineri, 13 Iulie 2018
Stire din Social : Când vin pensiile luna aceasta
Pagina a fost generata in 0.3861 secunde